Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP’nin siyaset üretememesi bizim stratejimiz olacaktır”

Ak Parti Merkez İlçe

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ile yerel seçimler öncesinde, Ak Parti hangi belediyelerde daha istekli, hangi bölgelerde ne gibi çalışmalar yürütüyor, konularını konuşmak için bir araya geldik. Çanakkale Gündem gazetesi olarak Merkez İlçe Başkanı Ölçek’e Çanakkale’de seçim öncesinde bazı sorular yönelttik. Ölçek’in cevapları gayet net oldu. Ölçek, “Çanakkale’de siyaset üretemeyen bir CHP’yi seçimlerde strateji olarak kullanacağız. Çanakkale’de Merkez’de ve İlçelerde bütün Belediyelere talibiz. Özellikle Biga’yı bu sefer alacağız” vurgusunda bulundu.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, “Türkiye’deki tüm İlçe Başkanlarının ve Merkez teşkilatları başkanlarının eşliğinde Genel Merkezimiz tarafından Teşkilat İşleri Başkanlığı’nca güzel bir konferanslar silsilesine katıldık. Ülkemiz için hayırlı kararların alındığını düşünüyorum. Burada konuşmacı olarak bir sürü Bakanımız ve Vekilimiz konuşmacı olarak konuştular. Bakanlarımızın ve vekillerimizin yanı sıra en son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir buçuk saate yakın bir konuşmada bulundu.

“Başkan adaylarımızda, “Liyakat ve halktan gelmesi” önemlidir”

Konuşmanın özeti olarak şunlar konuşuldu. Cumhurbaşkanımız hedefimizin yerel seçimde aday olduğumuz her yerde kazanmamız gerektiğini ifade etti. Çanakkale’de bu bölgeler arasındadır ve Çanakkale’yi kazanmayı hedefliyoruz. İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarımız olarak bu işi organize edeceğiz. Cumhurbaşkanımız özellikle teşkilatçı yapının önemi üzerinde durdu. Kendi aranızda kıskançlık, hasetlik yapmayın sadece amaç için çalışın dedi. Belediye Başkan adaylarımızın liyakat sahibi, dürüst ve halkın içinden seçilmiş kişiler olması gerektiğini belirtti. Kesinlikle o benim damadım, bu benim akrabam gibi bir itibarın olamayacağını yineledi.

“CHP’nin siyaset üretememesini strateji olarak kullanacağız”

Bizim bu konu ile ilgili aylardan beri süregelen bir anket çalışmamız var. Aşağı yukarı, adaylarımız belirlendi. Çanakkale için her hangi bir adayın adı kesinlikle zikredilmedi. Cumhurbaşkanımız özellikle Ak Parti’de Türkiye’de kurulan tabandan başlayıp yukarıya doğru çıkan bir partidir vurgusunda bulundu. Diğer partilerde ise kesinlikle böyle bir yapının olmadığını belirtti. Biz bütün hareketlerimizi tabandan başlatıp tavana yönelttik. Siyasi partiler kesinlikle ayakta kalmak için siyaset üretmelidirler. Ak Parti iktidarı süresince bunu başarıyla gerçekleştirdi. CHP’nin yok olma süreci ise tam olarak burada başlamıştır. CHP sadece muhalefet eden, yapılan her şeyi eleştiren ve siyaset üretemeyen bir zihniyet olmuştur.

“Cumhurbaşkanımız “Çanakkale’yi sizden istiyorum”dedi”

Cumhurbaşkanımız, “Ben sizden hırs değil, azim istiyorum” dedi. Yanlışı doğruya çevireceksiniz, gece gibi insanların hatasını örteceksiniz vurgusunda bulundu. Bizim temel zikrimiz, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın”dır. Çanakkale özelinde Cumhurbaşkanımızın talimatı şu oldu; Kendi aranızda, güzel bir teşkilat kurun, yeni baştan teşkilatlarınızı gözden geçirin. Çanakkale’yi sizden istiyorum dedi.

Çanakkale’de AK Parti’nin yerel seçimler öncesinde yapmış olduğu çalışmalarda, daha önce izlemiş olduğu politikalarda, bir değişiklik görülecek mi? Ak Parti Çanakkale’yi kazanabilmek adına farklı yöntemler deneyecek mi?

“Bütün Mahalle teşkilatlarının değişmesi gerekmektedir”

Ölçek, “Ak Partimizin bence siyasette, bir şeyler yapmaya çalıştığı görülmektedir. İnsanlar bugün ne yaşıyorlarsa daha önceden yaptıkları doğru ve yanlış şeylerin sonuçlarını yaşamaktadırlar. Bence teşkilatlarımızın yeni baştan gözden geçirilmesi lazım… Bütün Mahalle başkanlıklarımızın çatıdan aşağıya doğru yeniden yapılanması lazımdır. Özellikle ben Mahalle yapılanmalarında gerekenlerin yapılamadığını düşünüyorum. Bizim 7 tane mahallemiz var. Bu mahallelerin 5 tanesinde ofislerimiz var. Burada insanları toplayıp, konuşup, dertlerini dinliyoruz. Bu konuşmalar çerçevesinde bir takım stratejiler geliştiriyoruz. Bu kalan sürede inşallah bunu yapmaya çalışacağız. Ben çok ümitliyim. Bu dönemde özellikle CHP’nin hizmet üretmemesi bizim başlıca propaganda malzememiz olacaktır. Bunu kullanacağız” dedi.

 Ak Parti’nin elinde bulundurduğu Belediyelerde özellikle, (Çan, Yenice, Ezine, Bayramiç ve Ayvacık) bölgelerinde çalışmalar şu anda ne durumda, adaylar belli mi?

“Biz bu sefer Biga’yı alacağız”

Benim Merkez İlçe ile ilgili bir bilgim var. Merkez’de de belediye CHP’ye ait. Bizim burada belediyemiz yok. Şu ana kadar hiçbir görüşmede kimsenin ismi zikredilmedi. Tabii ilçelerde teşkilatımız buna karar verecektir. Bir takım çalışmalar olduğunu biliyorum. Kim önde kim arkada bunları süreç içerisinde göreceğiz. Çan, Yenice, Ezine, Bayramiç gibi bölgelerde oldukça iddialıyız. Bu sefer biz Biga’da oldukça iddialıyız. Biga’yı alacağız. Şu anda ilçelerde öne çıkan isimler yok” cevabını verdi.

Çanakkale’de CHP’nin önde bulunduğu ve elinde tuttuğu İlçeler mevcut. Bozcaada, Gelibolu ve Merkez İlçe gibi buralarda Ak Parti nasıl bir yol izliyor? CHP’nin güçlü olduğu Belediyelerde stratejiler nelerdir?

O bölgelerdeki teşkilatlarımızın yapacakları çalışmalarla o bölgeleri alacaklarını düşünüyorum. Bu bir seçim heyecanıdır. Seçime 6 aylık bir süre var ve bu süre çalışmak için oldukça yeterli bir süredir. Biz tabii hükümet olmanın gücünü kullanmak istiyoruz. Ben bu sefer Türkiye’deki siyasetin değişeceğini düşünüyorum. Hükümet olmanın gücünü kullanacağız demek seçimlerde bunu kullanacağız demek değildir. Hükümet olmanın gücünü, seçildikten sonra verilen vaatlerin hizmete dönüşmesi noktasında kullanacağız. Bizim vekillerimiz sayesinde Çanakkale hizmet almıştır.

“Çanakkale Belediyesi’nin görevlerini yapamadığını biliyoruz”

“Bir kere şans verilirse, Çanakkale’yi ihya edeceğiz”

Çanakkale’de ve Kepez’de çöplerin sorun olduğunu, su patlaklarının geç tamir edildiğini, kanalizasyon problemlerinin yaşandığını, kordonlardaki pis kokuların yaratmış olduğu sonuçları biliyorsunuz. Bu sorunların yanı sıra, imara ve otopark sorununa girmiyorum bile. Biz köprüyü bitireceğiz, daha şuradaki Belediye binasını bitiremeyecekler. Biz kocaman köprüyü yapıyoruz, hala daha Belediye binasının inşası devam ediyor. Hal ve mezbaha yok. İnsanlar baktıklarında Çanakkale’de bu seçimde iş yapmak isteyenlere oy versinler. Siyaset bitti. Vekiller seçildi ama yerelde bizim işe ihtiyacımız var. Biz Belediye’ye talibiz. Bize bir kere şans verilirse, biz Çanakkale’yi ihya edeceğimizi düşünüyoruz” vurgusunda bulundu.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech