Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇASİAD’tan Arabuluculuk ve İşe Alım Semineri

Çanakkale Sanayici ve İş

Çanakkale Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) tarafından düzenlenen Arabuluculuk ve İşe Alım Semineri, üyelerden yoğun ilgi gördü.

2 Ekim 2018 tarihinde Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) tarafından üyelerine yönelik Arabuluculuk ve İşe Alım Semineri düzenlendi. Seminerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Av.Doç.Dr.Yusuf Yiğit sunum yaptı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ertuğrul son yıllarda artan işçi işveren uyuşmazlıklarının ve uzayan yargı süreçlerinin özellikle işverenlerin üzerinde ciddi bir maliyet ve zaman kaybına yol açtığını belirterek, durumdan iş barışının da olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. ÇASİAD olarak bölgemizdeki iş insanlarının yaşadığı sorunları yakından takip edip, bu sorunların çözümü adına üzerlerine düşen görevleri yerine getirme gayretinde olduklarını açıklayan Ertuğrul, “Üyelerimizin çalışanları ile iş barışını sağladıkları, huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmalarına katkı sağlayacağını düşündüğümüz Arabuluculuk ve İşe Alım konulu semineri düzenledik. Umarım memnun kalırsınız. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ertuğrul’un açılış konuşmasının ardından İşe Alım hakkındaki sunumuna başlayan ÇOMÜ Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Av.Doç.Dr.Yusuf Yiğit, İş Hukuku açısından işverenlerin yükümlülükleri ve iş davalarına olan etkisi başlığı altında iş sözleşmesi yapma, işçinin ücreti, fazla mesai, dinlenme hakkı, iş sözleşmesinin feshi ve işverenlerin yükümlülükleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel yükümlülükler ile işverenlerin iş davaları karşısında savunma teknikleri ve bunların iş davalarındaki başarıya etkisi konularını açıklayarak detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Yiğit, Arabuluculuk müessesesinin Ocak 2018’den itibaren işçi ve işveren uyuşmazlıklarında zorunlu hale geldiğini belirterek, uygulamadaki esaslar hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Seminer, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech