Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Önseçimin getirdikleri

40 yaş ve üstü çok iyi hatırlayacaktır. TRT’nin her eve günde en az üç saat konuk olduğu yıllardı. Reklamlarda o dönem herkesin dikkatini çeken biraz da insanları sinirlendiren bir Ülker Çokomilk reklamı vardı. Reklamın erkek yüzünün ismini hatırlamıyorum ama önüne ne konsa ilgili ilgisiz, alakalı alakasız ona hep Çokomilk’i hatırlattığını söylerdi.

İşte Türk halkına da ne zaman sorsan gündeminden düşmeyen iki konu var. Ne konuşulursa konuşulsun, ne tartışılırsa tartışılsın, aklından çıkmayan iki konu… Birisi seçim, diğeri de geçim. İki kişi bir araya geldiğinde konuştukları en belirgin iki konudur. Genel seçimler bitti. Şimdi sıra yerel seçimlerde. Çanakkale Belediyesi her siyasi partinin iştahını kabartıyor. CHP 40 yıllık iktidar geleneğini sürdürmek isterken, AK Parti de bu kez kendi bayrağını Belediye’nin surlarına dikmeye hazırlanıyor.

Siyasi partiler, Çanakkale Belediye Başkanlığını almasına almak istiyorlar. Bu doğru, ama kiminle? Hangi adayı çıkartırsa? Çanakkale Belediye Başkanlığı makamına kendi çıkarttığı ismi oturtabilir? Yöntem ne olmalı? Kimi aday göstermeli? Gösterilen aday da ne gibi özellikle olmalı? Çanakkale halkı nasıl bir aday olursa oyunu verir? Tüm bunların farklı farklı cevapları var. Siyasi partiler öncelikle aday belirleme yöntemini seçmelidir.

AK Parti bu seçimde de yine her seçimde olduğu gibi çok yönlü bir çalışma gerçekleştirecektir. Konuşulanlar bu yönde… Bu arada hafta sonu görevli bir milletvekili (Genel Başkan Yardımcısı) Çanakkale’ye gelerek önemli sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yöneticileri ile görüştü. Belediye Başkanlığı ismi için nabız yokladığını öğrendik. AK Parti kendi adayını belirlemek için bu seçimde kılı kırk yaracağını duyuyoruz. Bekleyip göreceğiz.

CHP’de ön seçim sesleri…

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise tüm organların yani İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyeleri başta olmak üzere ön seçimi konuşuyor. Bu organlara aday olacak isimler sandığa girerken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da sandık taraftarı olduğu ileri sürülüyor. Sayın Başkan Gökhan’ın da ön seçim istediği dillerde konuşulurken, adaylık sırasının kendisine geleceğini bekleyenlerin de sandık konusunda ne yapacağı merakla bekleniyor. Başkan Gökhan’ın sandık demokrasisine ve halka güvendiğini tüm partililer çok iyi biliyor.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde hâkim gözetiminde bir ön seçim gerçekleştirilirse, bundan sonraki tarihlerde yapılacak tüm seçimlerde sandığın ortaya konulacağını da iyi bilmeliyiz. İmtiyazlı siyaset yapanlar, bu gelişmelere nasıl bakacak? Nasıl bir tavır sergileyecek? Bunları da önümüzdeki günlerde meydana gelen gelişmelerle ölçeceğiz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech