Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisine destek yağıyor

Genç sanatçıların dünyanın bilinen ve

Genç sanatçıların dünyanın bilinen ve çok konuşulan antik kentlerinden Troya’yı yeniden yorumladığı “Düşler Ülkesi: Troya” sergisinin sponsorları arasında Burgan Bank da yer aldı.

EPOS 7 ve BASE’in işbirliği, Kale Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen “Düşler Ülkesi:Troya” sergisi, 26 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi Darphane-i Amire’de sanatseverleri ağırlayacak.

ÇANAKKALE’DEN SONRA İSTANBUL’DA

Burgan Bank’ın sponsorları arasında yer aldığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, 26 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi Darphane-i Amire’de sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin farklı illerindeki bilinen efsaneleri yorumlayan 29 genç sanatçı ve Derya Yücel’in küratörlüğünde hazırlanan ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı alanlardaki yapıtlardan oluşuyor. Özel olarak hazırlanan www.duslerulkesitroya.com adresinden sergi 360°derece gezilebiliyor; ilgili etkinliklere, yazılı ve görsel materyale web sitesinden erişim sağlanabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki 20’inci yılı nedeniyle 2018 yılı ‘Troya Yılı’ olarak ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda, dünyanın en bilinen ve üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya’yı yeniden yorumladığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, ilk olarak 27 Temmuz – 27 Ağustos 2018 tarihlerinde Çanakkale’de Piri Reis Müzesi’nde sergilendi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech