Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Aşure kuyruğu metrelerce uzadı

Çanakkale Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından Cuma Pazarı girişinde vatandaşa aşure ikramı yapıldı. Yüzlerce kişi, metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kent Konseyi tarafından dün kentin en işlek alanlarından olan Cuma Pazarı girişinde aşure dağıtımı yapıldı. Aşure ayı münasebetiyle her yıl düzenli olarak yapılan vatandaşa aşure ikramı etkinliğine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Öğlen saatlerinde dağıtılacak olan aşure Cuma Pazarı’na yaklaşık yarım saat önceden getirildi. Aşurenin Pazar alanına girmesiyle birlikte daha sunuma hazırlanmayan aşureler için metrelerce kuyruk oluştu. Aşureler saat 12.30 sularında dağıtıma başlayınca Pazar alanında sıra polemiği başladı. Vatandaşlar her buldukları boşluklardan ilerleyerek birbirlerinin önüne geçip aşure almaya çalıştılar. Aşure dağıtımına CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl yönetimi üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Aşure etkinliği her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi. Etkinliği değerlendiren Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, “4 bin 500 aşure dağıtımı Cuma Pazarı’nda olmak üzere, toplamda 7 bin aşure dağıtımı gerçekleşecek. Her sene yapmış olduğumuz etkinlik bu senede devam ediyor. Halkımızla bu vesileyle buluşmuş oluyoruz. Mutluyuz” dedi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech