Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyaset Sporda Buluştu

Çanakkale’de siyaset sahnesinde aktif

Çanakkale’de siyaset sahnesinde aktif bir şekilde görmeye alışık olduğumuz Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili siyasiler, Hastane Bayırı Spor Kulübü’nün yenilenen futbol sahasının açılışında bir araya geldiler. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bu durumla ilgili, “Tüm dinamikler, siyasi fark gözetmeksizin yeri geldiğinde aynı masada oturmalıdırlar” vurgusunda bulundu. Bu söylem başta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere herkes tarafından takdir gördü.

1978 yılından beri Çanakkale’de sporcu yetiştiren ve Cevatpaşa Mahallesi ile bütünleşen Hastane Bayırı Spor Kulübü’nün futbol sahası yenilendi. Yenilenen saha Çarşamba akşamı saat 19.00’da açıldı. Açılışa Çanakkale’de bulunan Ak Partili ve CHP’li siyasiler katıldı. Çanakkale’de spor siyasileri birleştirdi.

Düzenlenen etkinliğe, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, daire amirleri ve kurum müdürleri katıldı. Ayrıca düzenlenen etkinliğe eski milli futbolcularda katıldı. Hami Mandıralı, Oğuz Çetin, Ergün Pembe ve Ali Gültiken Hastane Bayırı Spor Kulübü’nün sahasının açılışında protokol üyeleri ile omuz omuzaydılar.

“Bu iş kıymetli bir iştir”

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Bugün 40 yılı aşan bir süreden beri bu bölgede faaliyette olan çok önemli bir kulübün hatırası için bir aradayız. Aslında bugün bir araya gelme sebebimiz bir dostluktur. Yapılan çalışma ise sentetik bir sahanın zeminidir. Çanakkale’deki spor yatırımlarının yanında devede kulak bir iş ama bu iş çok kıymetli bir iştir. Bu bölgede 40 yıldan beri bu işe gönül veren insanlar var. Yenilenme talepleri var. Bu talepleri kısa süre içerisinde yoluna koyduk. Şehrin tüm dinamiklerinin aslında şehrin dertlerine omuz verdiklerinde en güzel çözümün bulunacağı yönünde nasıl çalıştıklarını görüyoruz. Tüm dinamikler siyasal fark gözetmeksizin yeri geldiğinde bir masada olmalılar. Bu iş kıymetli bir iştir” vurgusunda bulundu.

“1978 yılından beri Hastane Bayırı Spor Kulübü hizmet vermektedir”

Hastane Bayırı Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Parlak, “Hastane Bayırı Gençlik Spor Kulübü, 1978 yılından bu yana tam 40 yıldır, Çanakkale’ye ve Türk sporuna hizmet etmektedir. Çanakkale’nin köklü spor kulüplerinden olan kulübümüzün yenilenen futbol sahası açılış programına hoş geldiniz” dedi.

“Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “Çanakkale’mizin köklü ve güzide kulüplerinden olan Hastane Bayırı Spor Kulübümüzün yenilenen futbol sahasının açılış programında bulunmaktayız. İlimiz sporuna ve spor tesislerin yapımına olan ciddi desteklerinden ve katkılarından dolayı Valimiz Orhan Tavlı’ya, Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan vekilimize, Jülide İskenderoğlu vekilimize ve emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunuyorum. Spora hizmet eden tüm spor kulüplerimizin bugüne kadar hep yanlarında olduk, bundan sonrada yanlarında olacağız” açıklamasında bulundu.

“Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Benimde mahallem olan Cevatpaşa Mahallesi’nin sembolü Hastane Bayırı Spor Sahası’nı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası 1978 yılında bu şekilde değil toprak sahaydı. Etrafı da açıktı. Bu sahada bu zamana kadar çok çaba gösterildi. Sonuç itibariyle artık yeni anlayışla bu şekilde halı saha olması noktasında talep geldi. 2016 senesinde belediye olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğünden burayı bize 10 yıllığına kullanmak üzere tahsis etti. Bizde burada halı sahasını ve tellerini yaptık. Arkada bulunan binayı da yaptık ve Hastane Bayır Spor Kulübü’ne tahsis ettik. Geçen sene anlaşmamız bitince Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tesisleri tahsis ettik. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“22 yıldır bu sahanın tarihine şahidim”

Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Hastane Bayırı Spor’un en yakın komşusu olarak mahallemize hoş geldiniz. Ben bugün bir mahalleli olarak konuşacağım. Ben 22 yıldır burada oturuyorum ve bu sahanın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Ben burada bulunan birçok kişinin çok küçükken top koşturduğunu biliyorum. Dünden bugüne bu kulübe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” cümlelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech