Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni yatırımlar için imzalar atıldı

IPARD II Programı Üçüncü

IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı Dönemi, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamında, başarılı bulunan ve desteklenecek olan 20 adet projeden 3’ü ile sözleşme imzalandı.

Proje sahipleri ile Çanakkale İl Koordinatörlüğü Seyit Onbaşı Toplantı Salonu’nda sözleşme töreni gerçekleştirildi. Diğer projeler ile önümüzdeki günlerde sözleşme yapılması planlanıyor.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender ile sözleşme imzalayan proje sahipleri arasında, Ayvacık İlçesi Nusratlı Köyü’nde yatırım gerçekleştiren Yasemin Çakan, Merkez İlçesi Dümrek Köyü’nde yatırım gerçekleştiren Gök Nur Tarım Ürünleri Limited Şirketi ve yine Merkez İlçe İntepe Köyü’nde yatırım gerçekleştiren Üzden Gıda Şirketi yer alıyor.

Yaklaşık 1,5 Milyonluk Destek

IPARD II 1. Başvuru Çağrı Döneminde Arıcılık Ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi Ve Pazarlanması tedbirinden başvurup Ezine İlçe’sinde 185 kovan alarak bal üreten Yasemin Çakan, IPARD II programı 3. Başvuru Çağrı Döneminde sunmuş olduğu proje ile yeniden sözleşme imzalamaya hak kazandı. Gök Nur Tarım Ürünleri Limited Şirketi ve Üzden Gıda Şirketi ise Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler tedbiri üzerinden başvurarak sahip oldukları zeytin yağı işleme tesislerini TKDK hibeleriyle modernize etmeyi planlıyor. Modernizasyon içeren bu 3 projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 3 milyon civarında olmakla birlikte faydalanıcılara ödenecek olan destek ise yaklaşık 1,5 milyon olarak belirtildi.

2012 yılından bu yana Çanakkale’de hizmet vermekte olan TKDK’nın, amacının tarım sektörünün modernizasyonuna katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, yeni pazar fırsatları oluşturmak, gıda güvenirliliği gibi konularda AB standartlarında yatırımları teşvik etmek olduğunu belirten İskender, sözleşme imzalamaya hak kazanan faydalanıcıları tebrik etti. İmza töreninin ardından uzmanlar tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech