Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1. Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan “Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali” yine bu yıl da yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda şair ve ozanın katılımıyla Çan Belediyesi Termal Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

Festival için Çan’a gelen konuklar gündüz programı öncesinde Belediye Başkanlık Makamına yaptıkları ziyaretin ardından gündüz programı için Çan Belediyesi Düğün Salonu’nda yerlerini aldılar. İki oturumda gerçekleştirilen programın gece etkinliğinde ise şair ve ozanların sırayla eserlerini yorumladıkları, âşık atışmalarının ve deyişlerin icra edilmesi büyük beğeni topladı. Tüm bunların yanı sıra Çanın ayrı bir değeri haline gelen Kazdağları Halk Oyunları Topluluğu’nun da gösterileri geceye farklı bir renk kattı.

1.Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali Programında şu açıklamalara yer veren Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Ülkemizin birçok şehrinden ve farklı ülkelerden bizlerle bu güzel organizasyonda bir arada olmak için gelen kıymetli misafirlerimiz var. Yüzlerce, binlerce kilometre uzaktan geldiler. Hoş geldiler sefa getirdiler. Şiir bizim öz kültürümüzde de manevi dünyamızda da kıymetli bir yere sahip. Milli ve kalbi duygularımızı tarihimiz boyunca hep şiirlerle, destanlarla, ilahilerle ifade etmiş bir milletiz. Yüce dinimiz İslam’ın yüz yıllarca bayraktarlığını yapmış kadim medeniyetimizin en önemli unsurlarından biridir şiirlerimiz. Bizler bu tür faaliyetlerin şehre ruh kattığına inanıyoruz. Programımıza katılan şairlerimize, ozanlarımıza ve izlemeye gelen kıymetli Çanlılara katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech