Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan: “MEB Çanakkale için ne yaptı?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, Bakanlığın Çanakkale’ye yaptığı yatırımları sordu. MEB’in 2002 ila 2018 yıllarında yatırım projelerini Meclis gündemine taşıyan Ceylan, yatırımların fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları ile tahsis edilen ödenek miktarının ne kadar olduğunu sordu.

CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çanakkale yatırımlarını takibe aldı. Ceylan, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile MEB’in Çanakkale’ye yaptığı yatırımlara ilişkin ayrıntılı bilgi istedi. Yatırım listesinden, gerçekleşme oranlarına, tahsis edilen ödenek miktarından, tahsisin harcanma oranlarına kadar pek çok konuyu önerge ile gündeme getiren CHP’li Ceylan, Çanakkale’ye yapılan kamu yatırımlarını da önerge ile sordu.

Ceylan, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde Çanakkale’den sağlanan vergi geliri miktarına bağlı olarak yapılan yatırım oranlarını önergesinde ele alarak, “Çanakkale bütçeye sağladığı vergi geliri bakımından Türkiye’de iller arasında kaçıncı sıradadır? Aldığı kamu yatırımları bakımından Çanakkale 81 il içinde kaçıncı sıradadır?” diye sordu.  Ceylan, Bakan Selçuk’un cevaplaması için verdiği önergesinde, Çanakkale’de projelendirilen işlerin proje bazında ihale sözleşme bedeli ile gerçekleşme bedellerini de ayrıca sordu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech