Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depresyonla savaşmanın yolu nedir?

Günümüzde en çok yaşanan

Günümüzde en çok yaşanan problemlerden biri de depresyon. Herkes yoğunluk, yorgunluk ve isteksizlikten şikayet ediyor. Depresyon vakaları her gün artarken uzmanlar da uyarılarda bulunuyor. Peki nedir depresyonla savaşmanın yolu? Öncelikle yaşam biçimini gözden geçirmekte yarar var.

Stres, mutsuzluk ve depresyona adeta yol arkadaşlığı yapıyor. Vücutta istenmeyen sonuçlara yol açan stres  kilo almadan erken bunamaya, konsantrasyon bozukluğundan kalp krizine, bağışıklık sistemini çökertmekten kısırlığa, kemik erimesine, kansere ve erken yaşlanmaya neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, son 25 yılda antidepresan kullanımı yüzde  400 oranında arttı. “Bu ilaçlar, sorunu çözmek yerine üzerini örtüyor ve hastaları da ilaca bağımlı hale getiriyor” diyen Dr. Aktaş, şöyle devam ediyor: “Bu ilaçların yan etkileri saymakla bitmiyor. Yüksek tansiyon, konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, kilo alma, diyabet, taşikardi, kalp krizi, karaciğer yetmezliği bunlardan birkaçı… Oysa doğru beslenmek, Omega-3 kaynaklarını arttırmak, bağırsak florasını düzenlemek, yürüyüş yapmak ve vitamin takviyesi almak mutsuzluğun önüne geçmeyi mümkün kılıyor.”

Uykusuzluktan kurtulmak mümkün

Papatya: Sakinleştirici etkisiyle uykuya geçmeyi kolaylaştıran papatyanın, Alman papatyası olarak bilinen tür olması gerekiyor. Papatya çayı hazırlamak için açık değil, güvenilir markaların, ambalajlı ürünlerini tercih etmek önem taşıyor.
Şerbetçi otu: Strese karşı sakinleştirici etkisi olan şerbetçi otu, uykusuzluk tedavisinde de etkili oluyor.
Sarı kantaron: St. John’s Wort ismiyle de bilinen sarı kantaron, kronik uykusuzluk ve depresyon tedavisinde kullanılıyor.
Kedi otu: Özellikle stres, huzursuzluk ve uykusuzluk gibi problemlerde etkili oluyor.
Strese karşı ne yapılabilir?

Ginseng: Bu kök bitki, sakinleştirici özelliğiyle tanınıyor. Stres kontrolü için besin takviyesi olarak günde 400 mg ginseng ekstresi öneriliyor.
Ispanak: Bol miktarda folik asit içeren koyu yeşil yapraklı sebzeler, dopamin ve serotonin gibi kişinin kendini iyi hissetmesini sağlayan hormonların yapımına yardımcı olarak, stresle baş etmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca koyu yeşil sebzelerdeki magnezyumun da vücuttaki kortizol üretimini dengelediği biliniyor.
Portakal: C vitamini, kandaki stres hormonunu yani kortizol seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor. Stres kontrolü için beslenme düzeninde C vitamini zengini portakala ve tüm turunçgillere yer açmak gerekiyor. Özellikle stresli dönemlerde C vitaminden zengin beslenip, takviyelerle desteklemek önem taşıyor.
Muz: Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlayan dopamin, depresyon ve stres kontrolünde etkisi kanıtlanmış B vitaminleri ile ruh halini olumlu etkileyen magnezyum… Tüm bu değerli besinler, muzda bir arada yer alıyor.
Kabak çekirdeği: Beslenme düzenine magnezyum zengini kabak çekirdeği, ay çekirdeği, susam ve kabuklu yemişler eklemek gerekiyor. Çünkü bu mineral, kişinin iyi hissetmesini sağlayan birçok hormonun yapıtaşı.

kaynak:formsante

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech