Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga’da kurtuluş yıldönümü coşkusu

Biga’nın Kurtuluşu’nun 96’ncı yıldönümü

Biga’nın Kurtuluşu’nun 96’ncı yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunum Töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Biga Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, anlamlı mesajlar verdi. Biga’nın kurtuluşunda görev almış Dimetokalı Tahsin Efe,Gürlü Ali Efe, Karabigalı Halit Bey, Köprülülü Hamdi Bey, Kani Bey, Dıramalı Rıza, Bahçelili Mehmet Çavuş ve Aşir Atlı Paşa’yı anan Başkan Işık konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Birlikte olmak zorundayız”

“Bugün de yine geçmişte olduğu gibi kenetlenmek, ülkemizin bekası için bir olmak, birlik olmak ve mücadele etmek zorundayız. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı vatan ve millet aşkını; çocuklarımızın hafızalarına, akıllarına derin ve sarsılmaz bir şekilde yerleştirmek zorundayız. Bizlere hür yaşamayı, bağımsızlığı, özgürlüğü, Cumhuriyeti armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü doğru anlamak, bizlere gösterdiği yolda yılmadan yürümek zorundayız.”

“Ben inanıyorum”

“Geçmişte olduğu gibi bugün de ekonomimiz başta olmak üzere emperyalizmin ordularının saldırısı ile karşı karşıyayız. Elbette emperyalizmin ülkemiz topraklarına göz dikmemesi beklenemez. Bize düşen görev güçlü bir ekonomi, birlik içinde bir toplum haline gelmektir. Ulu Önderimizin de ifade ettiği gibi çalışkan olmak zorundayız. Kavga etmeyi bırakmalıyız. Bilimde, eğitimde, üretimde muassır medeniyetler seviyesine çıkmanın yegane koşulu da budur. Birbiri ile kavga eden toplumlar, enerjilerini kontrol edemezler. Bu zor günleri de aşacak bilgi, birikim ve deneyime sahibiz. Bu kentin belediye başkanı olarak ben buna inanıyorum.”

Tören bir öğrencinin şiir okuması, Biga Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Kurtuluş Futbol Turnuvası’na katılan takımların ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech