Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Uçaktaki Amca

Bu aralar, malumunuz olduğu üzere, havadan inmedik. Devamlı uçuyoruz. En son uçuşumuzda, Ankara’dan Çanakkale’ye geliyoruz. Yandaki koltuklarda, koridor kenarında bir amca oturuyor. Yanında da, hanımı ve pencere kanarında da 25 yaşlarındaki oğlu. Uçak tam kalkmak üzere iken, yani burnunu havaya dikmişken, Amcanın telefonu çalmaz mı? Haydaa. Amca, telefona cevap verdi. Konuştu. Hemen fırlayıp, telefonu elinden almaya çalıştık. Telefon, akıllı olanlardan değil. Küçücük bir şey. Yanındakiler tamam filan dediler. Arkada oturan bir bayan da müdahale etti. Ortada kabin görevlileri yok. Zira Uçak tırmandığı için, kendi yerlerinde, kemerleri bağlı bir vaziyette oturuyorlar. Olayı görmediler. Bizim tepkimizden sonra, Amca ne dese beğenirsiniz?”Ne var ki? Kardeşim aradı. Konuştuk kapattık. Zaten kim telefonunu kapatıyor ki?”Buyurun, buradan yakın. Şimdi bu amcaya, “Amca. Senin gördüklerin Android, akıllı telefon. Uçak modu diye bir şey var. Uçak moduna geçip, oyun filan oynuyorlar” desek, ne anlayacak ki? O zannediyor ki, elinde telefon olan herkesin, telefonları açık. Peki, ne yapmalı? Defalarca, uçak kalkmadan,”Telefonlarınızı ve Elektronik aletlerinizi kapatın” diye anons yapıyorlar. Şimdi bu amca gibi, cahil cühelaya ne yapmak gerekir? Uçağa binmede, kurs, seminer mi vermeli? Verseniz de, hangi birine vereceksiniz? Anlayacağınız, nereye gitsek, birileri halt işliyor. Acaba, biz de mi bir sıkıntı var? Her olumsuzluk gelip bizi buluyor. Kurşun mu döktürsek, ne yapsak?

AZICIK UCUNDAN
Baba, sabah 3 yaşındaki oğlunu kreşe götürmüş. Kapıdan girer girmez öğretmeni gülmeye başlamış,“Ayakkabılar ters ayaklara giyilmiş. Pantolonun fermuarı da önde olmalı. Ay ceket de ters..” Adam, Sesini yükseltmeden, “Ama o kendi başına giyindi” demiş, hafifçe sinirlenerek. “Yok.. Yok.. Yok..” demiş öğretmen,gülme krizine girerken, “Ben sizin kılığınızdan bahsediyorum.”

****

Liseye giden oğlan akşam yemeğinde masada “ Erkek arkadaşlarımdan biri bana ‘ Sen Totoşsun ’ diyor “ demiş,
“ Neee?.. Senden istediğim yarın gidip o ahlaksızın suratının tam ortasına yumruğunu patlatman..”demiş babası sinirlenerek..
“ Zorunda mıyım babiş..” diye cevap vermiş oğlan, “ O kadar güzel gözleri, o kadar harika bir yüzü var ki..!”

****

İlkokul öğretmeni derste öğrencilerine imkânları olsa dünyadaki ‘Kıymetli elementlerden hangisine ve neden sahip olmak istediklerini’ sormuş.
Johnny “Altın” demiş “Çünkü çok para eder ve kendime bir Ferrari alırdım!”Susie “Platin” demiş “Çünkü altından çok daha kıymetli. Bende olsa hemen bir Porshe alırdım!”Billy “Bence Silikon” diye atılmış.“Neden yavrum?” diye sormuş öğretmen.“Çünkü öğretmenim” diye başlamış Billy, “Teyzemin yan yana iki torba silikonu var. Evinin önündeki Ferrari’leri, Porsche’leri görmelisiniz!”.

Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech