Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞKUR Çanakkale’de kaç istihdam sağladı?         

Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na önerge veren CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale’de İŞKUR’un kaç kişiye istihdam imkanı sağladığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan verdiği önergede, Türkiye İş Kurumu, İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Projeler kapsamında işsiz yurttaşlarımızın kamu kurumlarında işe yerleştirilmeleri için uygulanan proje ile bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızın çeşitli kurumlarda geçici süreli istihdamının sağlandığını hatırlatarak, “Çanakkale ili içerisindeki kamu kurumlarında yıllar itibari ile toplam kaç kişi istihdam edilmiştir” diye sordu. Ceylan, konunun basında da sık sık gündeme geldiğinin altını çizerek, proje kapsamında bugüne kadar kaç kişiye istihdam olanağı sağlandığını sordu.

“Ülkemiz gençlerin geleceğe yönelik umutlarını kırmaktadır!”

İşsizliğin oranlarının Mayıs 2018 tarihi itibari ile ortalama yüzde 10 olduğunu hatırlatan Ceylan, “Genç nüfusta bu oran, yüzde 18’lere ulaşmaktadır. Bu durumda ülkemiz gençlerin geleceğe yönelik umutlarını kırmaktadır!” diye konuştu. İŞKUR projeleri ile geçici istihdam olanaklarının sağlandığını belirten Ceylan, bu yolla da reel işsizlik oranlarının TÜİK rakamlarının üstünde olduğunun altını çizdi. İŞKUR yoluyla iktidarın bağlı kurumlarında istihdam olanağı sağlandığını kaydeden Ceylan, “Geçici bir işte bile partizanlık yapıldığı, projelere iktidar çevresinde yer alan kişilerin ağırlıklı olarak dâhil edildiği ifade edilmektedir” dedi. İktidarın belediyelere bu proje de dahi eşit mesafede durmadığını ileri süren Ceylan, “İŞKUR’dan proje kapsamında personel temin etmek isteyen bazı belediyelerin talepleri yeterince karşılanmamaktadır ” diye konuştu.

“Çanakkale’de kaç kişi işsiz?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, önergesinde Çanakkale’deki işsizlik oranları hakkında da bilgi isteyerek, “İŞKUR kayıtlarında Çanakkale ilinde iş arayan kaç yurttaşımızın başvurusu bulunmaktadır? Çanakkale ilinde yıllar itibariyle işsizlik oranı nedir? Yanıt vereceğiniz tarih itibariyle Çanakkale’deki işsiz sayısı kaçtır?” diye sordu.

Proje kapsamında istihdam edilen kişilerin kurumlara göre dağılımını soran Ceylan, Çanakkale’de yıllar itibari ile kaç kişinin istihdam edildiğinin cevaplanmasını istedi. Belediyelerdeki istihdam sağlanırken kriterlerin neler olduğunu soran CHP’li Ceylan, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech