Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Velilerin gözünü arkada bırakmayan sistem

Çanakkale Kantin İşletmecileri Esnaf

Çanakkale Kantin İşletmecileri Esnaf Dernek Başkanı Abdülaziz Asan, velilerin içini ferahlatacak olan Papara Kart sisteminin gazetemize değerlendirdi. Öğrencilerin harcamalarının kontrol edilebildiği sistem, İstanbul’da uygulanan pilot okullarda başarılı olursa tüm ülkede uygulanmaya başlanacak.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Üyesi ve Çanakkale Kantin İşletmecileri Esnaf Dernek Başkanı Abdülaziz Asan, öğrencilerin harcamalarının veliler tarafından kolay takip edilebileceği bir sistem olan Papara Kart ile ilgili gazetemize konuştu.

Amaç; sigara ve uyuşturucudan uzak tutmak

Projeyi desteklediklerini belirten Başkan Asan, “Velilerin çocuklarının harcamalarını daha kolay takip edebilmeleri ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sigara ve uyuşturucudan uzak tutmak ve gasptan korumak amacıyla nakit para yerine elektronik kart sistemini İstanbul’da seçilen 500 pilot okulda, okulların açılmasıyla uygulamaya sokulacaktır. Veliler karta yükledikleri paraya günlük sınırlama getirebilecekler, ayrıca isterlerse dışarıya da açtırıp banka kartı gibi kullanabilecekler. Bu uygulama İstanbul’da başarılı olursa Türkiye’deki diğer illerde de uygulamaya sokulacaktır.” dedi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech