Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’nin gündemi ekonomi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ticaret Borsası’na ziyarette bulundular. Konu her zamanki gibi ekonomi oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek geçtiğimiz gün kentte bir dizi ziyarette bulundu. Erkek ziyaretleri kapsamında Ticaret Borsası’nı da uğradı. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile birlikte Muharrem Erkek, ekonomideki sorunları değerlendirmek üzere Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu.

Ziyaret sırasında ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulunan Muharrem Erkek, “Bizleri her seferinde son gerece, samimi, sıcak güler yüzlü karşılıyorsunuz. Borsamıza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.

“Her türlü desteği vermeye hazırız”

Türkiye gerçekten tarihindeki önemli krizlerinden birine sürükleniyor bu görülüyor. Biz de CHP olarak ekonomi masası oluşturduk. Ekonomi masamızın başında parti sözcümüz Faik Öztrak, Aykut Erdoğdu gibi uzmanlar var. Süreci ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Krizden hepimiz ciddi etkileneceğiz bir an önce yapılması gerekenler var. Biz her türlü desteği vermeye hazırız.

“Bu sistemin değişmesi lazım”

Bu sistemin değişmesi lazım çünkü bu sistem kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran bir sistem. Bu sistem demokratik bir başkanlık sistemi de değil. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında bir sistem yaratıldı ve bence sorunlarımız bu yüzden de ağırlaşıyor. Bizim birde artık dış güçler meselesi falan bunları artık bırakmamız lazım.. Asıl kriz reel sektörde var. Reel sektördeki kriz derinleştikçe bu bankacılık krizine dönüşecek. Yani şu an bankacılık sistemi de krize girmeye başladı. Şu anda en önemli bankalarımız zor durumda. Onun için ne yapmamız gerekir kısa vadede, orta vadede bunları konuşmak için paylaşmak için ekonomi masası oluşturuldu.

“Döviz kurundaki zararların çözümü yok”

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ise, “Özellikle döviz kurlarındaki çok ani ve hızlı yükseliş, hem tüketiciyi, üreticiyi hem esnafı üretilen ürünlere hammadde tedarikçilerini ciddi anlamda yordu, üzdü. Hala da çözümü ile ilgili de bir netlik yok.

“Karı bıraktık, ar peşindeyiz”
Ticaret Borsası olarak bizler Gıda, tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi ile ilgili önceliğimiz olan kurumuz. Bizler zaten son beş yıldan beri olumsuz yönde etkileniyorduk. Kendimize göre bu işler ile ilgili özellikle Çanakkale bazında neler yapabiliriz diye çalışmalar yapıyorduk. Çanakkale’miz coğrafi konumu gereği ciddi avantajları olan her ilçenin kendine has özellikleri var. Allahın bize sunduğu çok güzel coğrafyada işimizi yapıyoruz. Ürün çeşitliğinin belki de en çok görülen illerden biri. Katma değeri yüksek ürünlerimizi üretiyoruz. Zamanında yapılan yatırımlarla ciddi sulanabilir alanlarımız var. Bilinçli, Eğitimli, yeniliğe açık bir üreticimiz var bütün bu güçlü yanlarımız olmasına rağmen bu sektörde zorlanıyoruz. Şuan herkes karı bıraktı ar peşinde… Bu tabi yeter mi yetmez.

“Üyelerimizle çıkış yolu arıyoruz”
Bir takım çıkış yollarını sektörümüzde ilimizde üyelerimiz ile birlikte arıyoruz. Bugün ki ziyaretiniz bizim için çok anlamlı bunun içinde teşekkür ediyoruz. Kurum olarak tüm siyasi partilere eşit mesafeli bir kurumuz. Tabiî ki hepimizin siyasi tercihleri var. Sizler ile çok uzun zamandır tanıyoruz, birlikte çalışmalar yapıyoruz. Hem siyasi partilerimiz ile hem belediye başkanlarımız ile hem de milletvekillerimiz ile bir araya gelip istişarelerde bulunuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech