Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ’de yeni dönem karışıklığı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken Öğrenci Bilgi Sistemi ile ilgili sorunlara geçici çözüm bularak öğrencilerin mağduriyeti giderilmeye çalışılıyor. Ders seçme ve kayıt yenileme işlemleri OBS yerine ÜBYS sistemi üzerinden yapılıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılına başlıyor. Üniversite öğrencileri ön kayıt için önceki yıllarda Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.comu.edu.tr)’ni kullanırken bu yıl bir değişiklik yapıldı. 20 Temmuz’da kapatılarak veri aktarımına başlanan sistemin yerine Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi modülü ise ÜBYS açıldı. 26 Temmuz’dan itibaren kullanıma açılan sistemde ise bazı sorunlar yaşanıyor. Ders seçmek isteyen öğrenciler,  OBS yerine ÜBYS sistemini kullanmaya başladı. Sistemde seçilecek derslerin görünmemesi, yüklenme zorluğu gibi problemler yaşanıyor. Devam eden problemler dolayısıyla ders seçimlerinde yaşanacak sorunların çözümü için sürenin uzatılması planlanıyor.

“Öğrencilerimiz bazı sorunlar yaşayabilirler”
Üniversitenin yaptığı duyuruda ise; “Üniversitemiz yeni ve daha gelişmiş bir kampüs bilgi sistemine geçmiştir. Bu sistemin bir modülü olan yeni öğrenci bilgi sistemi ilk kez kullanıma açılmıştır. Bu nedenle ilk aşamalarda öğrencilerimiz kayıt yenileme ve ders seçme işlemi yaparken bazı sorunlar yaşayabilirler. Gerekli sabrın gösterilmesini teknik arızaların zaman içinde çözüleceğini ve gerekirse ek süre tanınacağını bilginize sunarız. Daha gelişmiş bir öğrenci bilgi sistemini bu dönem hep beraber kuracağız. Yeni Eğitim-Öğretim Yılınızı tebrik eder, başarılar dileriz” ifadeleri yer aldı.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech