Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutan, “Kepez neden engelleniyor?”

Kepez Belediye Başkanı Dr.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan basın mensupları ile bir araya geldi. Mutan birçok farklı konuda önemli açıklamalarda bulundu. Mutan, “Kepez’de yapılan icraatlarla ilgili biz neden engelleniyoruz sorusunu sordu. Kepez engellenmektedir, Kepez’e bunu yapmayın” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan dün saat 12.00’de Kepez Belediyesi’nde basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi. Mutan Kepez ve Çanakkale ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“Atık su arıtma Kepez için önemlidir”

Mutan Kepez’de bulunan atık su arıtma tesisi ile ilgili, Kepez’deki gelişmelerin önüne taş konulmaktadır. Kepez’i engellemeyin, Çanakkale hepimizin vurgusunda bulundu. Mutan atık su arıtma tesisi ile ilgili, “Atık su arıtma tesisi ile ilgili yapım aşamasına gelinen bir projeydi. 25 bin nüfuslu bir atık arıtma tesisiydi ve İller Bankası tarafından yapılmıştı. Gelinen bu noktada Kepez’de nüfus 30 binlere dayanmıştır. Kepez’in nüfusu gidenlerle gelenlerle 40 bine ulaşıyor. Atık arıtma tesisinde ikinci etabın her an devreye alınacağı bir durumdayız. Özellikle bu kriz sebebiyle Devlete taahhüt ile iş yapan müteahitler ciddi sıkıntılara girdiler. Bizim atık arıtmamızda da parçalar dışarıdan gelip monte ediliyor.

“Kepez neden engelleniyor”

İller Bankası neden gecikti? Bizi geciktirenleri söyleyeyim mi? Bir buçuk iki yıl önce bitecek olan bu yatırım engellendi. Ben buradan hesap soruyorum. Eski dönem Ak Parti Milletvekili bizim işimizi geciktirmiştir. Bürokratlar bu kentin enleri bizim yapacaklarımızı engellemiştir. Kepez’i neden engelliyorsunuz.  Kepez Çanakkale’den çok farklı bir noktada değil. Hala üçüncü etapla ilgili gerekli girişimleri yaptık, Kepez neden engelleniyor? Belki arıtmada Hamidiye bölgesi doldukça dördüncü etaba gideceğiz. Kepez’de günah işlemeyin. O günkü siyasi irade huzur evinde olduğu gibi bizi geciktirdi” dedi.

“Geçen ay maaşları ödemekte zorlandık”

Mutan ekonomik krizle ilgili, “İller Bankası’ndan gelen payımıza yüzde 30 kesinti yapıldı. Bizim için bu kesinti çok anlamlıydı. Geçen ay maaşları öderken bir anda zorlandık. Piyasa ödemelerimizi durdurduk. Herhalde sadece bizde değil, bütün belediyelerde bu durum oldu. Yüzde 30 kesintiyi daha sonrasında yüzde 27 olarak yolladılar. Yerel yönetimlerde kesik yeyince bu durum bizi etkiledi” yorumlarında bulundu.

“İnatla ön seçim istiyorum”

Geçtiğimiz ay yapmış olduğu Belediye Başkanlığı çıkışı ile ilgili Mutan, “Önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili antrenman turuna çıkıyorum. İzleyeceksiniz göreceksiniz. Benim istediğim ön seçim şartları sağlanmıyor. Ben inatla ön seçim istiyorum. Bu seçimde de ön seçim istiyorum” vurgusunda bulundu.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech