Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ak Partili arkadaşlarımız da rahatsız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, STK ve iş adamlarına gerçekleştirdiği ziyaretlere Müsiad’ı da ekledi. Müsiad Başkanı Ali Osman Yıldız’ı ziyaret eden Erkek, ülke ekonomisi ile ilgili konuşurken Ak PArtili vekillerle görüştüğünü ifade ederek; “Onların da aslında rahatsız oldukları birçok nokta var ama tabi onların konumları gereği  yüksek sesle bazı şeyleri söylemeleri mümkün değil.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Müsiad Başkanı Ali Osman Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da bulundu.
Müsiad Başkanı Ali Osman Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra; “Müsiad olarak konumuz ekonomi olduğu için sürekli bu konu üzerinde durduk. Türkiye’de gündem o kadar hızlı değişiyor ki dün çok önemli gördüğünüz bir konuyu ertesi gün çöpte bile göremiyorsunuz. Bu coğrafyada olmanın sonucu bu. Norveç’te tartışılan konulara bakarsanız bir de Türkiye’de tartışılan konulara bakarsanız hangi durumun öncelikli olduğunu görürsünüz. Toplumun daha iyi şartlarda yaşamasıyla alakalı konular değil de bugün  daha iyi duruma gelecek miyiz korkularını yaşıyoruz. Memleketimiz için daha iyi dönemler gelecektir diye umut taşıyoruz.” dedi.

“Krizden nasıl çıkacağımızla ilgili sizin düşünceleriniz çok önemli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, konuşmasında; Müsiad için; “Çanakkale STK ve iş adamları ile fırsat buldukça bir araya geliyoruz. Müsiad da önemli odalarımızdan. Üretiyorsunuz ve istihdam yaratıyorsunuz. Bu krizden nasıl çıkacağımızla ilgili sizin düşünceleriniz çok önemli.” dedi.

“16 Nisan’da kuvvetler ayrılığı yıkıldı”

“Ciddi bir krize doğru gidiyoruz. Hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor.” diyen Erkek; “En başından beri sisteme yönelik bir itirazım vardı. Ben bunu referandumdan beri programlarda, kahvelerde, toplantılarda, panellerde anlatmaya çalıştım. Benim inandığım bir şey var sisteminiz ne olursa olsun parlamenter de başkanlık da; kuvvetler ayrılığı esas olmalı. Başka türlü ekonomik olarak da büyümeniz çok mümkün görünmüyor. Dünyanın artık bir gerçeği var; demokrasi, hukuk, özgürlük yoksa büyüme de mümkün olmuyor. Sorunlar çıkıyor. Onun için 16 Nisan referandum değişikliği ile kuvvetler ayrılığının yıkıldığını düşünüyorum. Çünkü gelen sistem demokratik bir başkanlık sistemi de değil. Başkanlık sistemlerinde kuvvetler ayrılığı çok daha serttir.” şeklinde konuştu.
“Ak Partili vekiller konumları gereği yüksek sesle söyleyemez”

Ak Partili vekiller ile görüşmelerinden söz eden Erkek, konumları gereği yüksek sesle bazı şeyleri söyleyemeyeceklerini ifade ederek; “Bizim sistem eleştirisi yapmamız lazım. Kim seçilirse seçilsin nu sistemle Türkiye’nin ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Sisteminiz ne olursa olsun siyasi güç noktası meclisler olmalı. İçindeyim, görüyorum. Ak Partili birçok milletvekili arkadaşımızla da konuşuyoruz, tartışıyoruz. Onların da aslında rahatsız oldukları birçok nokta var ama tabi onların konumları gereği  yüksek sesle bazı şeyleri söylemeleri mümkün değil. Bu haliyle Türkiye’nin ağır sorunlarının çözülmesi mümkün değil. Türkiye mutlaka ve mutlaka toplumsal uzlaşma ile yeni bir anayasa yapmalı.” dedi.

Yıldız Sağlam

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech