Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İntiharı Önleme İl Kurulu oluşturuldu

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla yayınlanan basın açıklamasında; “intihar önlenebilir” denildi. Açıklamada ayrıca İntiharı Önleme İl Kurulu’nın oluşturulduğu da duyuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası İntiharı Önleme Derneğinin bir girişimi olarak 2003 yılından bu yana dünyada intihar olgusu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 10 Eylül tarihini Dünya İntiharı Önleme Günü olarak ilan etmiştir.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nden günün anlamı nedeniyle paylaşılan yazılı basın açıklamasında; “İntihar önlenebilir. İntiharın işaretlerini ve intihar hakkındaki gerçekleri bilmek intiharı önlemede işimize yaramaktadır. Eğer tanıdığınız bir kişi; Ölmek istediğinden ya da acılarından kurtulma arzularından bahsediyorsa. İnternetten veya çevresinden silah, ilaç vs. gibi intihar araçlarını araştırıyorsa. Değerli eşyalarını dağıtıyor, vasiyet hazırlıyor veya çevresindekilerle vedalaşıyorsa Kendi içine çekiliyor veya kendini tecrit ediyorsa. Başkalarına ya da hayata yük olmaya başladığından bahsediyorsa. Öfkeli davranışlar sergiliyor veya intikam duygularından bahsediyorsa. Umutsuzluktan veya yaşamak için bir sebebi olmadığından bahsediyorsa. Sonuçlarını hesap etmeden canını tehlikeye atıyorsa. Alkol ya da madde kullanımında artış varsa intihar riski taşıyor olabilir.

Eğer bir kişinin intihar düşüncesi olduğuna inanıyorsanız bunu kişiyle konuşmaktan korkmayın. Yargılamadan, sevecen ve basit bir biçimde kendine zarar verme düşüncesi olup olmadığını sorun. İntihar girişiminde bulunmuş kişiler genellikle ölmek istemediklerini bunun yerine birinin kendilerine müdahalede bulunup onları durdurmasını istediklerini belirtirler. Çoğu, umutsuzluklarını hisseden ve onlara iyi olup olmadığını soran birilerini aradığını söyler. Nazik bir söz söylemek ve yargılamadan dinlemek fark yaratabilir” ifadeleri yer aldı.

 “İntiharı Önleme İl Kurulu”

T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda yer alan “İntiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması” hedeflerine istinaden; İlSağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediye Başkanlığı işbirliğiyle İlimizde “İntiharı Önleme İl Kurulu” oluşturuldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “İntiharın önlenmesine yönelik yapılacak çalışmaların yerel düzeyde daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech