Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Neler oluyor?

İki insanın bulunduğu her ortamda konuşulan tek konu var. Ekonomi ve işlerin nereye gideceği… İlgisi olan da bilgisi olan da başta olmak üzere herkes karamsarlığa düşmeden çıkış aramaya çalışıyor. Çarşıda- Pazarda fiyatlar el yakıyor. Okullar açılacak, kış geliyor. Harcamalarımız, masraflarımız iki belki de üç katına çıkacak.

Türk insanı olarak biz bu filmleri daha önce de çok izledik, izlettiler. Millet olarak biz bunlara alıştık. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan krizleri, biz birlikte hareket ederek, birbirimize omuz vererek, birbirimizi anlayarak, bu zorlukların üstesinden geldik. Türk insanı olarak ah, vah çekeceğimize, bir an önce üretime dönmeliyiz. Ulu orta bağırıp çağıracağımıza, gelecek için planlar yapmalıyız. Üretmenin dışında hiçbir kurtuluşumuz yok. Anlamsız yere apartman ekme dönemimiz çok geride kaldı.

—–

Geçtiğimiz yıl yönetimsel eksiklikler ve teknik direktör inadı yüzünden Çanakkale Belediyespor, küme düştü. Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Uysal’ın kişisel gayretleri ile takım yeniden Venüs Sultanlar liginde mücadele etmeyi elde etti. Bu sezon ekonomik olaylara iniş çıkışlara karşın iyi de bir takım kuruldu. Skor ve kimlik şansı Çanakkale ile örtüşen, tecrübeli isim Dragan ile de yeniden anlaşıldı.

Tam net olarak öğrenemedik ama Yönetim içerisinde, Başkan da değiştiğine göre bu takımına sahip çıkılmalıdır. Her hafta Çanakkale’nin ismini spor camiasında duyuracak tek takım olma özelliğini elinde bulunduruyor. En azından bunun için bölgedeki firmalar başta olmak üzere bu topraklardan kazananlar, bu topraklardan faydalananlar sponsor olarak takıma güç vermelidirler. Salon doldurulmalı, takımın formalarında da firmaların ismi yer almalıdır.

—–

Hafta içerisinde Gestaş ile ilgili yerli yersiz tartışma yaşandı. Beyler ilk önceliğimiz bu firma Çanakkale İl Özel İdaresi’nin malıdır. Yani Çanakkale’de yaşayan herkesindir. Bu firma ne yöneticilerin ne de burada görev yapanlarındır. Öncelikle bu bilinmeli. Geçtiğimiz yılların yükselen değeri olarak bilinen firma, kötü günler geçirebilir. Bunun nedenlerini burada sıralamanın ne yeri ne de zamanı. Bizim üzerinde durmamız gereken, eğer bu firmada işler kötü gidiyorsa çıkış yolunu arayıp bulmaktır.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Fahrettin Ersoy’un yönetimde olması büyük bir şanstır. Ticaretin içinden gelmiş, işinde son derece başarılı olmuş, üstelik de firmadan maaş almadan, hizmet veren birisidir. Sayın Ersoy’u söylediği sözlerle yargılamak yerine, söylediklerini yapmalıyız. Gestaş, firması öncelikle dolar üzerinden ödediği gemi kiralarını sabitlemeli. Sayın Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın bu konudaki düşüncelerini bilmeyen yok. Yetkililer öncelikle bu konuda net tavır göstermelidir. Hızlı feribotu satılığa çıkarmakta geç bile kaldılar. Şimdiye kadar çoktan satmalılardı. Gestaş, yetkilileri kentli ve kentte görev yapanları ayrıştıracağına, farklı formüller geliştirip, şirketin gelirlerini artırmalıdırlar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech