Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan: “Millet son üç ayda fakirleşti”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, geçtiğimiz Çarşamba günü Gelibolu’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında açıklamalarda bulundu. Ceylan yaptığı açıklamada; “Millet son üç ayda fakirleşti. 2018’in ilk 3 ayında;   Milli gelirimiz 882 milyar dolardan, şu an kur nedeniyle 485 milyar dolara geriledi” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 05 Eylül 2018 Çarşamba günü Gelibolu ilçesini ziyaret ederek İlçe örgütünde partililerle bir araya gelip kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdikten sonra, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, İl Genel Meclisi Üyesi  Ali Koç ve ilçe yöneticileriyle Evreşe, Çokal, Yülüce, Bayramiç, Süleymaniye, Şadıllı, Kalealtı, Adilhan ve Kocaçeşme köylerini ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi.

CHP heyeti gittikleri köylerde vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Peş peşe gelen zamlardan vatandaşın bunaldığını ve adı konulmamış bu krizin faturasının halka ödetildiğini vurgulayan Ceylan, “Beceriksiz yönetimin faturası olarak derinleşen ekonomik krizin etkilerini gittiğimiz her yerde gördük” dedi.

Ülkenin ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ceylan, “Türk ekonomisinde yaşanan kırılganlığın ve dibe vuruşun sorumlusu ülkeyi 2002 Kasım’ından buyana yöneten siyasal erktir. Özellikle 2014 yılından itibaren salgın bir hastalık gibi egolarını saran tek adam olma arzu ve hevesi neticesinde peş peşe gerçekleştirilen seçimler ve referandumlarla tek adamlığın yasal dayanaklarını yaratma çabası bugün yaşadığımız ekonomik krizin temellerini oluşturmuştur” dedi.

“Krizin faturasını Trump’a kesmeye kalkmak milletin aklıyla alay etmektir”

Bu krizin faturasını Trump’a kesmeye kalkmak milletin aklıyla alay etmektir diyen Çanakkale Milletvekili Ceylan, “24 Haziran seçimlerinde 4.65 TL olan dolar kuru, ABD’nin yaptırımları açıklanmasından bir gün önce 5.42 TL’ye çıkmıştı. Bugün gelinen noktada ise kur 6.56 TL seviyelerinde işlem görüyor. 2018 yılı başından bu yana Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybı %43,5. Faizdeki artış ise 16 puan olmuştur. 2014’teki ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana ise TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı  %68 olarak gerçekleşmiştir.  Bütün bunları görmezden gelerek faturayı dış güçlere kesmeye kalkmak ekonomiden hiç anlamamak demektir. Bugün yaşadığımız ekonomik kriz.  AKP Genel Başkanı’nın tek adamlık hevesi ve popülist politikalarının sonucunda derinleşmiştir” dedi.

“Üç ayda milleti fakirleştirmeyi başardı”

Ceylan açıklamasının devamında, “Millet son üç ayda fakirleşti. 2018’in ilk 3 ayında;   Milli gelirimiz 882 milyar dolardan, şu an kur nedeniyle 485 milyar dolara geriledi.  Kişi başına gelir 8 ayda 10.924 dolardan 6 bin dolara düştü. Brüt dış borcun milli gelire oranı 8 ayda yüzde 53’ten yüzde 96’ya fırladı. Yani tek adam üç ayda milleti fakirleştirmeyi başardı” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech