Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye 2 bin 502 kişi göç etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Türkiye’ye yabancı ülkelerden yapılan göç istatistiklerini açıkladı. TUİK’in açıkladığı veriye göre yurt dışından Çanakkale’ye 2 bin 502 kişi göç etti.

TUİK tarafından Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den giden göç idari kayıtları ilk kez üretildi. TUİK tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye’de ikamet eden nüfusun vatandaşlık ve doğum ülkesine göre dağılımı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden yıllık olarak üretilmektedir. Bununla birlikte, idari kayıtlardan elde edilen istatistiklerin geliştirilmesi kapsamında mevcut kayıtlar üzerinde yapılan analiz çalışmaları sonucunda, yıllık göç akış istatistikleri olarak tanımlanan yurt dışından gelen ve yurt dışına giden göç bilgisi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 31 Aralık tarihi referans alınarak idari kayıtlara dayalı olarak ilk kez üretilmiştir. Uluslararası alanda her geçen gün daha da önem kazanan göç olgusunun ekonomik, siyasi, demografik, sosyal ve kültürel etkileri bulunmaktadır. Demografi alanında yürütülen çalışmalarda, ulusal ve yerel düzeyde sosyo-ekonomik plan ve politikaların belirlenmesi ile göç yönetiminde yıllık göç akış istatistikleri önemli bir yere sahiptir” denildi.

TUİK tarafından açıklanan verilere göre Çanakkale’ye yurt dışından 2 bin 502 kişi göç etti. Türkiye’ye göç edenlerin sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,4 artarak 466 bin 333 kişi oldu. Bu nüfusun yüzde 52,3’ünü erkek, yüzde 47,7’sini ise kadın nüfus oluşturdu.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech