Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın: “Kutsal bir görevi yerine getiriyoruz”

Devlet Su İşleri (DSİ)

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın yayınladığı yazılı basın metninde DSİ’nin kutsal bir görev yaptığını ifade etti. Aydın konuşmasında ayrıca 81 il için içme suyu eylem planını hazırladıklarını duyurdu.

Yayınladığı basın açıklamasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün son derece önemli bir görevi ifa ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “DSİ olarak insanın, toprağın kısacası bütün canlıların olmazsa olmazı olan Su’yu temin ediyor, bütün canlıların ihtiyacını gideriyoruz. Bu bakımdan bizler kutsal bir görevi yerine getiriyoruz. Bu görevi yerine getirirken mesai mefrumu dinlemiyor, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İnsanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu üstlenmiş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak son derece mesuliyetli, faziletli ama bir o kadar da zor bir görevi yüklenmiş oluyoruz” dedi.

“81 İl İçme Suyu Eylem Planı”nı hazırladık”

Üzerinde önemle durulan GÖL-SU  kapsamında “1000 Günde 1001 Gölet ve Sulama Projesi”nin bitirildiğinin altını çizen Genel Müdür Aydın; “Zaman kaybetmeden ‘2. GÖLSU Projesini’ne başladık. Burada çok daha büyük projeler var. Bu projeler bizlerin prestij projeleridir Ayrıca Gelişim Projelerini hayata geçirdik. GAP, KOP, DAP, TRAGEP, DOKAP, EGEGEP, BAKGEP, AKDENİZGEP, MARMARAGEP gibi bölgesel projeler, o bölgeler için olduğu kadar Ülkemiz geneli için de büyük önem taşımaktadır. 81 İl İçme Suyu Eylem Planı”nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturacağız. ’dedi.

Dere Islahlarında Estetiğe Özel Önem Veriyoruz.

Aydın konuşmasının devamında; DSİ olarak dere ıslahları ile tarım alanlarımızı koruduk, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık. Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Özellikle “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech