Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkek: “Türkiye parlamenter sisteme dönmeli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Tabip Odası’na yaptığı ziyarette 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. Erkek; “Türkiye, yeni bir anayasa ile demokratik ve parlamenter sisteme dönmeli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yeni seçilen 15’inci Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çanakkale Tabip Odası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Milletvekili Erkek 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi.

Erkek yaptığı konuşmada; “Biz meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini fırsat buldukça sık sık ziyaret ediyoruz. Çünkü sivil toplum örgütleri ne kadar güçlü olursa demokrasimiz de o kadar güçlü olur. Son dönemde özellikle yeni denilen ancak hiç de yeni olmayan Türkiye’yi çok eskilere götüren sistemde, çıkartılan kararnameler ile meslek odaları, sivil toplum kuruluşları üzerinde nasıl ağır baskılar oluşturulmak istendiğini biliyoruz. Bunları da yakından takip ediyoruz” dedi.

“Kararnameyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz”

Erkek konuşmasının devamında; “CHP olarak, sağlıkçıları da yakından ilgilendiren 5 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Orada, Devlet Denetleme Kuruluna açıkça meslek odalarının yöneticilerinin görevden uzaklaştırma yetkisi veriliyor. Ben, anayasa mahkemesinin her şeye rağmen anayasayı ve özgürlükleri koruyacağına inanıyorum. Türkiye, yeni bir anayasa ile demokratik ve parlamenter sisteme dönmeli. Ak Parti de ‘hedefimiz Avrupa birliğine tam üyelik’ diyor. Fakat kıta Avrupa’sında, Fransa hariç bir tane başkanlık sistemi yok. Referandumda, suiistimalci, kötü niyetli anayasa değişikliğini hazırlayanlar ve OHAL düzeninde topluma dayatanlar, demokrasiye ihanet etmiştir.” İfadeleri kullandı.

Ziyaret sonunda Erkek, tabiplere CHP’nin 25 ve 26’ıncı dönem Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in “Sağlık Tarihi” adlı kitabını hediye etti.

Atakan Alkış

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech