Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Sağlığı’na Dikkat!

3-9 Eylül Halk Sağlığı

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle dün sağlıkçılar Valilik önünden Golf Aile Çay Bahçesi’ne yürüyüş gerçekleştirdiler. İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’da yürüyüşte yer aldı.

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası için dün Valilik önünden Golf Aile Çay Bahçesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’da katıldı.

Halk Sağlığı nedir?

Organize edilmiş toplum çalışmaları sonucunda çevre sağlık koşullarını düzelterek, bireylere sağlık bilgisi vererek, bulaşıcı hastalıkları önleyerek, hastalıkların erken tanı ve tedavisini sağlamak üzere sağlık örgütleri kurarak, toplumsal çalışmaları her bireyin sağlığını sürdürecek bir yaşam düzeyini sağlayacak biçimde geliştirerek hastalıklardan korunmayı, beden ve ruh sağlığı ile çalışma gücünün arttırılmasını sağlayan bir bilim dalıdır. Bu çerçevede, yürütülen etkinlikleri daha bilinir hale getirmek amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.

“63 aile sağlığı merkezinde 162 aile hekimi hizmette”

Çanakkale’de 63 aile sağlığı merkezinde 162 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarımız, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.

“Kordon boyunda sağlık hizmetleri verilecek”

3-7 Eylül tarihleri arasında kordon boyu yat limanı önünde kurulan halk sağlığı çadırında sağlık personelimiz tarafından parmak ucu kan şekeri, tansiyon ve boy-kilo ölçümlerinin yapılması planlanmış bir şekilde kentlilerin hizmetine sunulmuştur.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech