Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Geleneksel Duyarsızlık

Çanakkale Boğazı, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzme yarışları öncesi bilgilendirme yapılmadan feribot trafiğine kapatıldı. GESTAŞ’a ait feribotların yarış öncesi sefer yapmaması ve GESTAŞ’ın da bunu resmi internet sitesinde geç duyurması nedeniyle Çanakkaleliler dün sabah saatlerinde mağdur oldu. Kentin tanıtımına, Troia Yılı’na büyük katkı sunan Geleneksel Yüzme Yarışlarında, kentlinin düşünülmemesi de geleneksel hale gelmiş gibi görünüyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen geleneksel yüzme yarışı nedeniyle Çanakkale Boğazı, sabah erken saatlerde Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından çift taraflı gemi trafiğine kapatıldı. Eceabat- Çanakkale ve Kilitbahir- Çanakkale hattının da saat 8:00 seferinin ardından kapatılması, feribotların sefer yapmadığını bilmediği için işine ve hastane randevusuna gidemeyen yurttaşı çileden çıkardı.

Önceki günlerde, gerekli duyurunun yapılmaması nedeniyle sorumlu tuttukları Gestaş’a ve görevlilere tepki gösteren mağdurlar, Eceabat’tan veya Kilitbahir’den Çanakkale geçmek istedikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda her yıl aynı rezilliğin yaşandığını dile getirdi.

“Her yıl yarış oluyor ancak yarış öncesi en azından Kilitbahir’den işlerine yetişmesi gerekenler için son sefer yapılıyordu. Bu yıl o da iptal edilmiş. Bir gün önceden saatleri belirlemek ve duyurmak çok mu zor? Şimdi nasıl gideceğiz işimize, randevumuza…” diyerek tepki gösterirken görevlilerin bilgilendirilmemiş olması nedeniyle iki saatten fazla beklemek zorunda kaldı. Gestaş’ın resmi internet sitesinde geç de olsa yer alan bilgilendirme duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Boğazı’nda yüzme yarışı gerçekleştirilecektir. Bu nedenle 08.30-11.00 saatleri arasında Çanakkale- Kilitbahir, Çanakka

le- Eceabat seferleri Liman Başkanlığı tarafından geçici olarak durdurulmuştur. Yolcularımız, Boğaz geçişi için Lapseki- Gelibolu hattını kullanabilirler.”

Duyurunun öğle saatlerine doğru kaldırılmış olması dikkat çekti. Eylem Gözeldere

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech