Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“30 Ağustos insanlığın bayramıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi çelenk töreninin ardından alternatif bir tören düzenledi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “30 Ağustos yalnız bizim değil tüm insanlığın bayramıdır. Çünkü 30 Ağustos milletimiz sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı galip gelmenin yollarını ellerinde silahla savaşarak verdikleri mücadele ile göstermiştir.” dedi.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif törene CHP Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kemal Özkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.

Siyasi partiler, STK ve Sendikaların da Atatürk Anıtına çelenk bırakmasının ardından CHP İl Başkanı Güneşhan, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Güneşhan, “Zafer Bayramı’mızın yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, laik ve demokratik saldırılara karşı dirençle korumaya devam edeceğimizi, bozulan dengeleri yeniden inşa edeceğimizi bir kez daha herkese ilan ediyoruz. 30 Ağustos yalnız bizim değil tüm insanlığın bayramıdır. Çünkü 30 Ağustos milletimiz sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı galip gelmenin yollarını ellerinde silahla savaşarak verdikleri mücadele ile göstermiştir. Milletimiz tüm umutsuz koşullara rağmen sömürgeciliğin yıkılmaya mahkûm olduğunu kanıtlayarak tarihteki yerini almıştır. Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferler ile doludur. Zafer Bayramımızın yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, laik ve demokratik saldırılara karşı dirençle korumaya devam edeceğimizi, bozulan dengeleri yeniden inşa edeceğimizi bir kez daha herkese ilan ediyoruz” dedi. Güneşhan son olarak Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı şiirini okudu.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech