Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otopark yükseliyor vatandaş iflah olmuyor

Çanakkale’nin otopark sorununa çözüm

Çanakkale’nin otopark sorununa çözüm olması beklenen Cennet Otoparkı’nın geçtiğimiz aylarda başlayan inşaatının önümüzdeki yıl mart ayı itibariyle tamamlanması planlanıyor. Diğer yandan devam eden inşaatta iş güvenliği ve kentliler için tüm önlemler alınsa da vatandaş iflah olmuyor. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlar; yeni yapılan yaya yolu yerine caddeden geçmeyi tercih ederek tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Geçtiğimiz aylarda başlayan Cennet Otoparkı’nın inşaatı devam ederken alınan güvenlik önlemi ile alandaki kaldırımın ortadan kaldırılmasına rağmen vatandaşların ısrarı sürüyor. Olası tehlikelere karşı bir durak iptal edilip yaya yolu yenilenirken diğer yandan vatandaşların bazıları dikkatsiz davranışlarına devam ederek kazaya davetiye çıkarıyor.
Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz yolun tehlikesi sürüyor.  Tüm uyarı levhaları ve görevlilerin söylemlerine rağmen şantiyenin hemen önünden geçen vatandaşlar, hayatlarını tehlikeye atıyor.
Söz konusu alanda yok edilen kaldırım, yeni yaya yolu ve dubalar, vatandaş üzerinde etkili olmuyor.

“İnsanımız Bile Bİle Tehlikenin  İçine Giriyor”

Cennet Otopark Şantiye Sorumlusu Ayhan Demirtaş; konuyla ilgili açıklamasında; “Cennet Otopark’taki araçlar ve iş makinalarının güvenli giriş çıkışını sağlarken aynı zamanda yayaların düzenli bir şekilde yaya geçidini kullanmasını istiyoruz. Dubalarla dizayn ediyoruz ki insanlar yaya yolunu kullansın. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen, esnafımız da şahit insanlarımız bile bile tehlikenin içine girmeye çalışıyorlar. Hatta uyarıda bulunduğumuz için bizi tersleyenler oluyor. Tehlikeli alandan geçmek için ısrarcı oluyorlar. “Ne olacaksa bana olsun!” diyen bile var. Tüm gün burada uyarılarda bulunuyoruz. Şimdiye kadar bir olay olmadı, olmaması için de uğraşıyoruz. ” dedi.

“Yeni Yaya Yolu Bile Yapıldı”

Demirtaş; uyarılara rağmen vatandaşın ısrarcı olduğunu belirterek; “Her türlü önlem ve tedbir alınmış durumda. İnsanların da kendilerini bile bile tehlikeye atmaması lazım. Belediye Başkanı’mız neredeyse her gün buraya geliyor. Yaya yolu istedik buraya yeniden bir yaya yolu açıldı. Kaldırımın yüksek kısmı engellilere uygun hale getirildi. Herhangi bir olay ile karşılaşılsın istemiyoruz. Uyarı levhalarımız var. Gece gündüz ayrı ayrı dikkat çekici biçimlerde insanlar uyarılıyor.” dedi.

Otopark Ne Zaman Hizmete Açılacak?

Çanakkale’nin otopark sorununa bir nebze de olsa çözüm olacağı düşünülen Cennet Otoparkı’nın inşasının ise önümüzdeki yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 7 katlı ve 700 araçlık kapasiteye sahip olması planlanan otopark, hava şartlarının herhangi bir etkisi olmazsa 2019 martında hizmete açılacak. İnşaattla ilgili kısa bir bilgi veren Demirtaş; “Biz burayı gününde ve zamanında kiracısından teslim alsaydık bugün hizmete sunmuş olacaktık. Hava şartları göz önünde bulundurulduğunda tamamlanma süresi elbette değişiklik gösterebilir. Bizim hedefimiz; en geç önümüzdeki sene 2019’un kışında hizmete sunulmuş olacak. En geç mart ayında tamamlanması planlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech