Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otopark olan okullar normale dönüyor

Yaz döneminde okul bahçelerinin

Yaz döneminde okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması hem kenti hem de trafiği rahatlattı. Okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasına sayılı gün kaldı.

Kent genelinde dar sokaklarda ve merkezi alanlarda yer alan okullar yaz döneminde kentin önemli bir sorununda kilit rol oynadı. Okulların bahçeleri yaz döneminde nüfusu artan Çanakkale’de otopark olarak kullanıldı. Araç sayısı bakımından Türkiye’de 24. sırada yer alan Çanakkale’de artan araç sayısı her geçen gün şehrin altını üstüne getirmeye başladı. Okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasında sayılı gün kaldı.

10 Eylül’de ilkokul birinci sınıflar, beşinci sınıflar ve dokuzuncu sınıflar ders başı yapacaklar. Bu ayın sonunda 31 Ağustos itibariyle artık okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması uygulaması son bulacak. Okul bahçelerinde uygulanan fiyat tarifesi ise 5 ve 10 TL oldu.

Bir saat parkın bedeli 5 TL, 3 saat parkın bedeli 5 TL, 5 saat parkın bedeli 5 TL ve günlük 10 TL olarak uygulanan fiyat tarifesi kimi vatandaş tarafından uygun kimi vatandaş tarafından ise pahalı bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech