Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciye kiralık ev tavsiyeleri

Çanakkale Emlakçıları Dayanışma Derneği

Çanakkale Emlakçıları Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, emlak piyasasını gazetemize değerlendirirken, kayıt öncesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerine de kiralık ev tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerin okula yakın yerler yerine merkeze yakın evleri tercih ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Çanakkale Emlakçıları Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, “Dönüşte otobüs parası vermeyelim diye merkezi tercih ediyorlar ama merkeze yakın yerler de öğrenci için çok pahalı oluyor.” dedi. Dara, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Merkeze yakın yerlerde 1+1’ler 750 liradan başlayarak 1000 liraya kadar çıkıyor. Evin durumuna göre ve eşyalı-eşyasız olmasına göre değişiyor. 1+1 evler ile 2+1 evler arasında pek fark kalmadı. Aynı paraya 1+1 yerine 2+1 ev de tutabilirsiniz.

18 Mart Stadı’nın, Barbaros Mahallesi’nin, Cevatpaşa Mahallesi’nin veya İsmetpaşa Mahallesi’nin belli kesimlerinde ve çarşıya yakın kesimlerde ev kiraları pahalı olur. Ancak üniversitenin (Terzioğlu Kampüsü) yakınlarında, Kepez’de ve Esenler Mahallesi’nde daha uygun fiyatlı evler bulabilirler. Esenler Mahallesi’nde 1+1 çok fazla ev yok ama üçer dörder kişi tutarlarsa 3+1 olarak merkeze göre daha ucuz evler bulabilirler. Barbaros Mahallesi’nin uzak kesimlerinde, Troya Caddesi’nin üst taraflarında ve havaalanına doğru biraz daha ucuz evler bulabilirler. Bir de üniversitenin orada yeni yerleşime açılan yerlerde 1+1’ler bulabilirler. Beldemiz sitesi çevresinde merkeze göre biraz daha uygun olur ancak pek 1+1 ev olmaz, 2+1 evleri rahatlıkla bulabilirler.”

“Kiralık evlerin sayısı az”

1+1’leri daha çok çalışan bekarların, yaşlı çiftlerin ve öğrencilerin tercih ettiğini kaydeden Dara, “Troya Caddesi’nde daha yeni bir kız öğrenciye 1+1 verdik. Onun kirası da 700 TL idi. Kiralık ev sayısı şuan için az. Kentimize gelecek öğrenci sayısına cevap veremeyebilir. Pansiyonlar var yurtlar var. Öğrenciler de ilk yıllarında genellikle pansiyon ve yurtları tercih ediyor. İkinci yıllarında ev arayışına giriyor. Bir şekilde barınma problemi çözülüyor.”

 “Dolar artışı değil ilgi artışı etkiliyor”

Dolar artışının ev kiralarını etkilemediğini ancak ev satışlarını, maliyetleri artıracağı için olumsuz yönde etkileyebileceğini vurgulayan Başkan Dara, “Yalnızca okullar açıldığında, kiralık evlere ilginin artması nedeniyle kiralama fiyatlarında artış söz konusu olabilir. Satışlar zaten durdu. Fiyatlar artık orta kesimin alım gücünün üzerinde… En ucuz daire 1+1’ler 120-130 bin liradan başlıyor, 150-200 bin liraya kadar çıkıyor. 2+1’ler de semtine göre değişiyor ama 200 bin liranın altında daire bulmanız çok zor.” diye konuştu.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech