Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

EN DEĞERLİ EŞYANIZ NEDİR?

Herkes değişik şeyler söyleyecek diye bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Yüz kişiye sorun. Tamamı aynı şeyi söyleyecektir. Hele gençlerin, asla fire verme şansı yok. Anket yapmaya filan da gerek yok. Bir caddede ya da sokakta on dakika durup bekleyin. Gelen geçenlerin ne ile meşgul olduklarını görünce, sorunun cevabını zaten bulacaksınız. Meseleyi anladınız. Cep Telefonu. Aslında Cep telefonu tanımı da değişti. Ya kıç, ya da el telefonu demek daha doğru olmaz mı? Zira ya arka cepte, ya da elde taşınıyor. Yürürken, yemek yerken,seyahat ederken,hatta misafirlikte iken,herkes elindeki bu aletle uğraşıyor.En önemli aletleri,gereçleri Cep telefonu.Cüzdan,Çanta,kitap,gözlük,hiç umurlarında değil.Varsa da, yoksa da ,telefon.Allah korusun,evde filan unuttuklarında,ya da şarjları bittiğinde, sudan çıkmışa balığa dönüyorlar.Evimizin balkonunda yemek yerken,kaldırımda AVM ye giden gençleri izliyoruz.Vallahi de,billahi de ,tallahi de,Cep telefonu ile uğraşmadan geçen ,bir tek Allahın kuluna rastlayamıyoruz.Gerçekten.Virus gibi bulaşmış.

YALNIZ TÜRKİYEDE Mİ?

Acaba, Cep telefonunu böyle hunharca kullanan. Başka bir millet var mıdır? Zannetmiyoruz. Bazıları, bir elinde tost, diğer elinde telefon bir yandan tıkınırken, ya da yakmış bir sigara,  bir yandan da, telefon ile uğraşıyorlar. Yanlış anlaşılmasın. Türbanlısı, açık giyineni, hiç fark etmiyor. Hele Camide bir görseniz. Hoca Cuma Hutbesine başlamış. Oğlan Facebooku açmış, sörf yapıyor. Ne anladım bu namazdan? Allah aşkına. Yarım saat şu telefonu kapatsanız, kıyamet mi kopar? Zavallı hiç olmazsa kısa bir süre dinlenmiş olur. Sizin de namazınız sahih olur. Avrupa’da yapılan araştırmalarda, Cep Telefonuna en bağımlı ülke, Maalesef Türkiye çıkmış. Türk kullanıcıları,  yatakta bile onu aklından çıkaramıyor. Avrupa’da, günde 48 olan telefonu kontrol etme sıklığı Türkiye’de 78 çıkmış. Yani, her 13 dakikada bir, cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamamış. Araştırmaya göre, gece yataktayken telefonun en çok kontrol edenler, yine Türklermiş. Avrupa’da bu oran % 40 iken, Türkiye’de % 85 e çıkıyormuş. Sabah uyanır uyanmaz, cep telefonlarına bakanların oranı Avrupa’da %15 iken, Türkiye’de % 28  i buluyormuş. Şu anda kullandığı telefonu, 12 ay içinde değiştirmeyi düşünenlerin oranı Avrupa’da % 36 iken, Türkiye’de % 56 yı buluyormuş. Veba, Kolera, deli İnek hastalıkları, İnfluenza Virüsü, cep telefonu hastalığının yanında,çı4rak bile olamaz. Peki, bu pahalı Cep telefonların almak için gerekli parayı nereden buluyoruz? Muamma tabi ki. Komiser Colombo bile bu işi çözemez. Adam, ya da kadın, asgari ücretle çalışıyor. Elinde 5-6 bin Liralık telefon. Yemiyor. İçmiyor, Telefon alıyor. Yani,”Ayranı yok içmeye. At ile gider mıçmaya”.Telefon kullanmaya karşı değiliz elbette. Ancak, telefonun, telefon gibi kullanılmasından yanayız. Eskiden Koldaki saati göstermek, caka satmanın göstergesiydi. Şimdi ise, pahalı telefonlarla gezmek, caka satmanın yeni versiyonu oldu. Türk Milleti olarak, bir şeyin mokunu çıkartmayı çok seviyoruz. Yani kısaca, “Görmemişin Cep Telefonu olmuş. Çekmiş şeyini koparmış”.

Yarın kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyor, bu vesile ile başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimize, Allahtan rahmetler diliyoruz. Bayramımız kutlu olsun.

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech