Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alım gücü düştü

Kurban Bayramı ile birlikte

Kurban Bayramı ile birlikte et satışlarında yaşanan olağan düşüş yavaş yavaş ortadan kalksa da kasapların ifadesine göre; vatandaşın alım gücü düştü. Et fiyatları, Ramazan ayı öncesinde yapılan zamlı fiyatından devam ederken et için yeni bir zam şimdilik söz konusu değil. Kasap Ender Öztürk’ün ifadesine göre ise; vatandaşların alım gücü düştü, önceki yıllara oranla aldığı etin yarısını satın almaya başladı.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından yeniden hareketlenmeye başlayan çarşıda kasaplar da normale dönmeye başlıyor. Kurban Bayramı olması ile çarşı esnafı bayram öncesi satışlarını hızlandırırken kasaplar bu bayramdan daha az faydalanan taraf oldu.
Kurbanını kesen çoğunluğun yolu kasaba düştü. Et satışlarında her Kurban Bayramı yaşanan düşüş yaşandı.

Kasap Ender Öztürk, konuyla ilgili gazetemize konuşarak; “Daha çok insanların kestiği kurbanlardan kıyma yapıyoruz. Küçükbaşların pirzolasını yaptık. Birkaç gün iyi gitti işlerimiz. Sonra normale döndük. Şimdi işlerimiz biraz daha hafif. Kurban aslında yoğun geçti. Kesimler zorlu ve vakit alıcıydı. Et satışlarımız Kurban Bayramı ile düştü tabi. Kasaplar olarak hepimiz daha az et sattık. Kurban Bayramı için normal sayılır ama işlerimiz beklentinin altında kaldı.” dedi.

“Şu Sıralar Ette Zam Yok”

Diğer yandan et fiyatlarında Ramazan ayı öncesinde fark edilen zamların ardından yaşanan durgunlukla birlikte bir değişme olmadı. Et fiyatları birkaç ay önceki fiyatları ile devam ediyor. Öztürk, şu sıralar ette zammın söz konusu olmadığını belirterek, vatandaşın alım gücüne dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıllardaki bayramlara göre yaşanan fiyat artışları ve düşen alım gücünün de etkisiyle alınan etin yarı yarıya düştüğünü belirten kasap Öztürk; “Et fiyatlarında zam yok. En son zam ramazandan önce gelmişti.O da kesim fiyatlarının çıkmasından dolayıydı. Şu sıralar zam geleceğini düşünmüyorum. Önceki bayramlara göre iş biraz daha az oldu. Yine aynı müşteri geldi. Fakat 1 kg alan yarım kg almaya başladı. Geçen sene 55 TL olan pirzola bu sene 75 TL oldu. Şu an Çanakkale’de 100 TL’ye et satan kasaplar var. Kıyma 40-42 TL’ydi, 50 TL oldu. Alım gücü düştü. Biz 30 TL’ye de satsak aynı parayı kazanıyoruz çünkü kesim fiyatları aynı.” şeklinde konuştu.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech