Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soğuğu da sıcağı da aynı fiyat

Twitter’da 2 milyonu aşkın

Twitter’da 2 milyonu aşkın takipçisi bulunan “@tuhafamagercek” hesabından paylaşımı yapılan, “Çanakkale’de bazı işletmeler dolaptan aldığınız soğuk suyu daha pahalıya satmaktadır” iddiası gerçeği yansıtmıyor.

İlk olarak @aysepinaraktas adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından yazılan; “Çanakkale’den 5 litrelik su aldım. Kasadaki kız ‘dolaptan mı aldınız?’ diye sordu.  ‘Evet niye’ dedim. ‘Fark alıyoruz dolap çalışıyor’ dedi. YUH!”  twit binlerce kez paylaşılmıştı.

Bu twitin devamında, Twitter’da 2 milyonu aşkın takipçisi bulunan ‘@tuhafamagercek’ hesabı, “Çanakkale’de bazı işletmeler dolaptan aldığınız soğuk suyu daha pahalıya satmaktadır” yazarak paylaşmıştı. Bu yazıların sosyal medyada çokça paylaşılması sonucunda ilk twitin sahibi @aysepinaraktas açıklama yapma gereği duymuş ve sıcağından daha pahalıya aldığı soğuk suyu Çardak’ta bir marketten aldığını belirtmişti. Ancak sosyal medyada yanlış bir algı oluşmuş ve bir çok kişide Çanakkale esnafının soğuk suları sıcak sulardan daha pahalıya sattığı algısı oluşmasına neden olmuştu.

En azından Çanakkale Merkez’de soğuk suların, sıcak sulardan daha pahalıya satıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Çanakkale Merkez’deki market ve büfelerde sıcak su ne fiyat ise soğuk su da aynı fiyat etiketinden satılıyor.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech