Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöp Sorununa Vatandaş Yöntemi

Kentteki mevcut sorunlardan olan

Kentteki mevcut sorunlardan olan çöp problemine karşı kent halkı, kendi çözüm önerisini geliştirdi. Vatandaş; duvara, yere, taşa her yana “Lütfen atmayınız!” yazdı.

Çanakkale’nin son dönemlerde giderek artan ve bir türlü önü alınamayan çöp sorununa karşı kentin her yanından bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar tepki gösteriyor. Esenler Mahallesi’nden Barbaros Mahallesi’ne kadar hemen hemen her yerde taşan çöpler ve biriken atıklar görmek mümkün hale geldi.

Çanakkale Belediyesi’nin konuya titizlikle eğildiği bilinmekle beraber, Belediye konu hakkında farklı çalışmalar da yürüttü. Yer altı çöp konteynırları ve mevcut konteynırların büyütülmesi bu çözümlerden bazıları oldu. Çözüm adı altında yapılan her müdahalenin yetersiz kaldığı Çanakkale’de vatandaş sazı eline aldı ve duyarsız vatandaşlar ile tatlı dilli mücadele yöntemi belirledi.

Kentliler en azından kapımızın önünü temiz tutalım mantığı ile mahallelerde duvarla “Lütfen Çöp Atmayınız!” ikazlarını yazdılar. Kent halkının çöp konusunda en büyük şikayeti Belediye değil, duyarsız vatandaşlar oldu. Çarşı Caddesi’nde yerlere saçılmış su şişeleri, boş olan çöp konteynırlarının yanına bırakılan poşet poşet çöpler ve ne bulunursa denize atma huyu artık kentliyi çıldırttı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech