Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 Ağustos 1999, 19. Yılında!

1999 yılının 17 Ağustos’unda

1999 yılının 17 Ağustos’unda saatler gece yarısı 03.02’yi gösterdiğinde Gölcük yerle bir olmuş. Sadece gölcük değil, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir’de şiddetli bir şekilde sallanmıştı. Türkiye tarihinde derin bir yara açmış olan 17 Ağustos depremi unutulmadı. Kentte bulunan Belediyeler ve Belediye Başkanları 17 Ağustos ile ilgili paylaşımlarda bulundular.

17 Ağustos 1999’da saatler 03.02’yi gösterdiğinde yerin altından derin derin sesler gelmeye başladı. Gecenin karanlığında 45 saniye ölümle kalım arasında kalan yurttaşlar depremin faturasını sabah saatlerinde fark ettiler. Gün aydınlanmaya başladığında acı tablo ortaya çıktı ve koca bir Gölcük neredeyse haritadan silindi. Merkez üssü Gölcük olan deprem tüm Marmara bölgesinde şiddetli bir şekilde hissedilirken, Ege’de de bir hayli sallanma meydana geldi. O günler Türkiye tarihine geçerken, dün 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümüydü. Deprem ve depremde yitip giden canlar unutulmadı.

Çanakkale’de Belediyeler ve Belediye Başkanları konuyla ilgili twitter hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “17 Ağustos 1999 hala kanayan yaradır. Sadece yitirdiklerimizle değil, almadığımız derslerle de hafızamızda yeri güçlüdür. Yaşamını kaybedenlere rahmetle…” cümlelerini kullandı.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Ülkemizin bir daha böylesine bir acı yaşamaması dileğimle, Marmara depreminde kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Geride yalnızca kocaman bir yıkım ve acı bırakan 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, geride kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum” paylaşımda bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Bu acıyı unutmak mümkün mü? Unutmadık, unutmayacağız! Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet ve bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum” cümlelerini paylaştı.

Gelibolu Belediyesi’nden ise, “17 Ağustos 1999 depreminin 19. Yılında; böylesi büyük bir felaketi bir daha yaşamamak ümidiyle, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmeti yakınlarına tekrar sabırlar diliyoruz” paylaşımı yapıldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech