Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia’da Tarım

Son dönemlerde bir hayli

Son dönemlerde bir hayli gündemde olan ve OPET’in destekleri ile eko köy olma özelliğine kavuşan Troia Antik Kenti’nin bulunduğu Tevfikiye Köyü’nde aktif tarım faaliyetleri halen daha devam ediyor. Tevfikiye Köyü kültürel değerlerinin yanı sıra verimli toprakları ile de dikkat çekiyor.

Çanakkale’nin hatta Dünya’nın en meşhur bölgelerinden birisi olan Troia’da tarım halen daha devam ediyor. Troia Antik Kenti’nin bulunduğu Tevfikiye Köyü son dönemlerde bir hayli popüler oldu. 2018 Troia Yılı kapsamında Opet’in destekleri ile eko köy haline gelen köyün çehresi büyük ölçüde değişti. Köyde evler, yerleşim alanları çeşmeler ve yollar bakımdan ve onarımdan geçti. Köy Kültürel Turizmin yanı sıra son günlerde doğallığı ile de ön plana çıktı.

Geçtiğimiz günlerde objektiflere yansıyan görüntüde ise Tevfikiye Köyü’nde aktif bir şekilde üretim yapıldığı görüldü. Köyün Troia Antik Kenti tarafından çıkışında Troia Müzesi’nin hemen önünde kalan topraklarında yerliler üretim yapmaya devam ediyor. Özellikle domates tarlalarının bölgede çok olduğu görülürken, vatandaşlar bölgede bulunan toprakları ile her gün itina ile ilgilenmeye devam ediyorlar.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech