Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada1 Feribotu Karaya Oturdu!

Eceabat Kabatepe Limanı’ndan Gökçeada’ya

Eceabat Kabatepe Limanı’ndan Gökçeada’ya giden GESTAŞ A.Ş.’ye ait Gökçeada-1 adlı gemi, bugün sabah saatlerinde karaya oturdu.

Gökçeada’ya sefer yapan GESTAŞ’a ait en büyük gemi olan Gökçeada1 adlı geminin Kuzu Limanı’na yaklaşık 30 metre kala, teknik arıza nedeniyle karaya oturduğu öğrenildi.

Sabah 9.00 seferini yapan ve içinde 170 yolcu ve 64 aracın olduğu öğrenilen arabalı feribot, limana yaklaşırken kaptanın müdahalesiyle karaya çarpmaktan kurtuldu. Feribot ve içindeki yolcuların kurtarılması için bölgeye ilave gemi gönderilerek çekim işlemi yapılacağı öğrenildi.
Gökçeada1 gemisi daha önce de birkaç defa karaya oturmuş, 26 Ağustos 2015 tarihinde ise denizin ortasında kalan gemideki yolcular, 14 saat tahliye edilmeyi beklemişti.

Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde 2015 yılında karaya oturan Gökçeada 1 gemisinde bulunan 188 yolcunun tahliye işlemine yaklaşık 14 saat sonra başlanmıştı. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığına botlarla alınan yolcular, karaya çıkarılmıştı.

GESTAŞ tarafından açıklama yapıldı:

“16 Ağustos 2018 tarihinde Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat 09:00 seferini gerçekleştiren Gökçeada 1 adlı gemimiz, Gökçeada Kuzulimanı’na yanaşma manevrası esnasında makina arızası yaşamış, kaptanımız tarafından demir atılarak durdurulmuştur. Rüzgarın etkisiyle kıyıya yanaşan Gökçeada 1 feribotu, filomuzdaki bir diğer gemimiz ve sahil güvenlik desteğiyle bulunduğu yerden alınacak ve tahliye çalışmaları gerçekleşecektir. 64 araç ve içerisinde 170 yolcu ile sefere başlayan gemimizdeki yolcularımızda ve mürettebatımızda herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech