Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan Esnafın Nabzını Tuttu

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga’da meslek odalarını ziyaret ederek, oda başkanları ile ayrı ayrı bir araya geldi.

CHP’li Özgür Ceylan, Esnaf ve Sanatkârlar Odasında başlattığı temaslarına, sırasıyla Kahveciler, Lokantacılar ve Köfteciler ile Şoförler ve Otomobilciler Odalarını ziyaret ederek sürdürdü. Ceylan oda başkanları ile yaptığı görüşmelerde, odaların ve üyelerinin sorunlarının yanı sıra, ülke ekonomisinde yaşanan krizin bölge esnafları üzerindeki etkilerini ele aldı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan temasları sırasında ilk olarak Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ile bir araya geldi. Ceylan ve Mutur’un görüşmeleri sırasında Türk Lirasının hızla değer kaybetmesinin küçük esnaf üzerindeki etkilerini değerlendirdiler. CHP’li Ceylan, Türkiye’nin Tek Adam kontrolünde, Hazinenin damada teslim edildiği bir ortamda kötü bir yönetime mahkûm edildiğini belirterek, “Dövizde bir haftada yaşanan artış, emekliden sanayiciye herkesi fakirleştirmiştir” dedi. Esnafın bu noktada en fazla mağdur olan kesimlerden biri olduğunu belirten Ceylan, 2014 yılından bu yana 450 binden fazla esnafın iflas ettiğini hatırlattı. Ülkenin üretim kanallarının yok edildiğini kaydeden Ceylan, tarım ve hayvancılığın ise on altı yıllık AKP iktidarı eliyle ortadan kaldırıldığını söyledi.

“EL YORDAMIYLA EKONOMİ YÖNETİYORLAR”

Türkiye’nin hızla hukuk devletinden uzaklaştığını ifade eden Ceylan, bunun sonuncu olarak ciddi bir sermaye kaçışının yaşandığını söyledi. Ceylan, “Ülkede hukuk yoksa liyakat yoksa kurumlar tek adamın gözlerinin içine bakıyorsa, yeni yatırımların gerçekleşmesi söz konusu olamaz” dedi. Son bir buçuk yıldır yürütülen fiili başkanlık döneminde ekonomide ciddi hataların yapıldığını belirten Ceylan, “ El yordamı ile dış politika yönetenlerin, el yordamı ile yürüttükleri ekonomi ile ülkenin geldiği nokta ortadadır” dedi.

Ceylan, Esnaf ve Sanatkârlar Odasının ardında Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Ünal’ı, Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş’ı ve son olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur’u ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında odaların sorunlarını dinleyen Ceylan, 27. Dönemde esnafın TBMM’deki temsilcisi ve sözcüsü olacağını belirtti.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech