Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere Hakarete Görevden Uzaklaştırma

Kıbrıs Havadis Gazetesi’nin haberi

Kıbrıs Havadis Gazetesi’nin haberi ve iddiasına göre; Çanakkale gezisi için kente gelen öğrencilere, otobüste yaramazlık yaptıkları gerekçesi ile hakaret ve küfürler edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne bağlı görev yapan lider, olayın ardından görevinden uzaklaştırıldı.

Kıbrıs Havadis Gazetesi’nin haberlerinde yer alan iddialara göre; Eğitim Bakanlığı tarafından Çanakkale kampında şok etkisi yaratan bir olay gerçekleşti. 30 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan ve KKTC’den 4 ortaokulun katıldığı, Çanakkale Kampı’nda bir öğrencinin otobüste yaramazlık yaptığı gerekçesiyle tüm öğrencilere hakaret etti. Yaşları 11-14 arasında olan öğrenciler, Türkiye Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve kafileden sorumlu “Oğuz” isimli olduğu ileri sürülen kamp lideri tarafından ağza alınmayacak küfürlere maruz kaldı.

Geziye katılan öğrenciler tarafından kaydedilen, küfür içerikli ses kaydı ailelerde şok etkisi yarattı. Olay anının kanıtı olduğu iddia edilen ses kaydı gazete sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Otobüste bulunan öğrencilerin hakaret ve küfürlere maruz kalması, çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratırken olay gerçekleştiği anlarda KKTC’den görevli giden öğretmenlerin duruma sessiz kalması tepkiye yol açtı.

LİDER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre ise; yaşanan olayın ardından ilgili kamp lideri görevinden uzaklaştırıldı.

Yıldız Sağlam

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech