Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütüphane Köy Köy Geziyor

Önceki dönem Kültür ve

Önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından anahtarları törenle teslim edilen gezici kütüphane, açılışından bugüne köy köy gezmeye devam ediyor. İl Halk Kütüphanesi’nden alınan bilgilere göre; gezici kütüphane açılışından bu yana merkez noktalarının yanı sıra merkeze bağlı köylere de hizmet veriyor. Şimdiye kadar yaklaşık 20 noktada kitap severlerle buluşuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un anahtarlarını teslim ettiği Gezici Kütüphane, köy köy gezmeye başladı. Toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için oluşturulan gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan insanların bilgi gereksinimlerini karşılamak ve bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak üzere, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet sunuyor.

Kentteki bir vatandaş ile köydeki vatandaşın aynı olanaklardan yararlanmasını sağlayan gezici kütüphaneler, bütün vatandaşlara, büyük bir halk kütüphanesinde bulunan her çeşit bilgi kaynağına, herhangi bir yerde ulaşma, dolayısıyla bilgilenme olanağı sağlıyor. Türkiye’de ilk defa 1963 yılında gezici kütüphane hizmetleri için taşıt almak üzere bütçe tahsis edilmesiyle başlayan süreç, sonraki yıllarda minibüs ve otobüs gibi çeşitli araçlarla gezici kütüphane hizmetleri ile devam etti. Söz konusu araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli mini buzdolabı, su ısıtıcı gibi her türlü araç gereç bulunuyor.

KÜTÜPHANE ÇANAKKALE’DE NERELERİ GEZİYOR?
İl Halk Kütüphanesi’nden alınan bilgilere göre; gezici kütüphane okul döneminde çocukların okullarda oluyor.Merkeze bağlı köylere giden kütüphane günden güne daha çok ilgi görüyor. Kütüphane açılışından bu yana kentte; Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu, Işıklar Muharrem Yılmaz Ortaokulu, Kayadere İlkokulu, Kepez Atatürk İlkokulu, Kepez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Karacaören İlkokulu, Cevatpaşa İlkokulu, Kumkale 100. Yıl İlkokulu, Akçapınar İlkokulu ve Ortaokulu’na giderek kitapları çocuklara ulaştırdı. Ayrıca bir cumartesi Kordon’da bir cumartesi Özgürlük Parkı’nda olmak üzere hizmetine devam eden gezici kütüphane, çarşamba günleri Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, belirli günlerde Adliye, Güzelyalı, Yeni Kordon, TOKİ, Boğaz Komutanlığı, Çocuk Esirgeme ve Huzur Evi’nde hizmet veriyor. Kütüphane; önümüzdeki cumartesi Özgürlük Parkı’nda kitap severler ile buluşacak.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech