Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli Gök Bilimciye Güç Birliği’nden Ödül

Çanakkale Güç Birliği Platformu

Çanakkale Güç Birliği Platformu Ödül Komisyonu, Ağustos Ayı Kent Ödülü’nün, Çanakkale’nin Musaköy’ünden çıkıp Astrofizik dalında uluslararası bilim insanı olan Prof. Dr. Osman Demircan’a törenle sundu.

ÇANAKKALE’NİN KÖYÜNDEN UZAYIN DERİNLİKLERİNE

Çanakkale Güç Birliği Platformu Ödül Komisyonu’nu, Prof. Dr. Osman Demircan’a uygun gördüğü kent ödülü için tören düzenledi. Çanak Otel’de gerçekleşen törene katılım yoğundu. Program Çanakkale Güç Birliği Başkanı Gökhan Bayram’ın konuşmasıyla başladı. Kentin başarılı insanlarını ödüllendirmek ve teşvik etmek gibi çalışmalar yaptıklarını belirten Güç Birliği Başkanı Gökhan Bayram, “Osman Demircan, bilimden eğitime, köylerden gençlere birçok alanda topluma ve Çanakkale’ye büyük katkıları olan bir insandır. Musaköy’den çıkıp NASA’nın bile dikkatini çekmiştir” açıklamasını yaptı.

“DEMİRCAN BUNA FAZLASIYLA LAYIK”

Ödül Komisyonu Başkanı Buğçe Çetin konuşmasında “Osman Demircan, Çanakkaleli saygın bir bilim insanıdır. Halen Suluca’da bir bilim kampında çalışmalar yapmaktadır. Duyarlılığı herkesin malumudur. Uzay biliminde dünyaca saygın bir yerdedir. Komisyonumuzda bu ay kime ödül vermemiz gerektiğini düşündük. Osman Demircan’ın buna fazlasıyla layık olduğuna hemfikir olduk. Kendilerini tebrik ederiz.” dedi.  Törende Ödül Komisyonu yetkililerinden Gizem Kunt da bir konuşma yaptı. Kunt, Demircan’ın özgeçmişini okudu ve “Bundan önce Harvard’a seçilen ilk Türk kadını Şare Ağtürk ve dünya dalış rekortmeni Birgül Erken’e ödülümüzü sunmuştuk. Bugünde Çanakkale’de rasathane kuran, gökyüzünde yıldız keşifleri yapan Osman Demircan’a sunuyoruz ve çok mutluyuz dedi.

Törende Osman Demircan’a özel ödül ve çiçek takdim edildi. Tören nedeniyle duygularını paylaşan Osman Demircan, böyle bir duruma layık görülmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek “Ömrümün yarısındayım. Geri kalan yarıda yapacak çok işim var. Sırada bekleyen çok proje var.” dedi.

Demircan Suluca Bilim Kampında yapılan gözlem çalışmaları hakkında da bilgiler sundu ve herkesi Suluca’ya davet etti.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech