Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kültür-Sanat

Truva Sonatı Nefesleri Kesti

Usta Türk piyanist Fazıl Say’ın Troia Festviali için bestelediği ‘Truva Sonatı’nın dünya prömiyeri festivalin ilk günü Çimenlik Kalesi’nde yapıldı. Yaklaşık 40 dakika civarında süren Truva Sonatı’nı dinleyenlerin adeta nefesleri kesildi. Say, konser sonu üzün süre ayakta alkışlandı…

Ünlü piyanist ve bestekâr Fazıl Say’ın 2018 Troia Festivali için 6 ayda bestelediği Truva Sonatı’nın dünya prömiyeri, 55’inci Uluslararası Troia Festivali’nin ilk gününde Çimenlik Kalesi’nde düzenlendi. Prömiyerin sunuculuğu, yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan tarafından yapıldı.

“Ozan Anlatıyor”, “Ege Rüzgarları”, “Troya Kahramanları”, “Sparta”, “Helen, Aşk”, “Troya”, “Aşil”, “Savaş”, “Truva Atı” ve “Son Söz” adlı 10 bölümden oluşan “Truva Sonatı”, yaklaşık 40 dakika sürdü. Fazıl Say bu süre boyunca olağanüstü bir performans sergiledi. Konser sonunda Say, katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Say’ı dinlemeye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dünyaca ünlü Türk
yönetmen Nuri Bilge Ceylan, eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserin ardından Belediye Başkanı Gökhan tarafından Say’a çiçek takdim edildi.

Öte yandan konser esnasında oluşan kalabalıktan dolayı alanda bir kişi bayıldı. Bayılan genç kıza sağlık görevlileri tarafından alanda müdahalede bulunuldu. Konser öncesi ise kuyruk sırasının neredeyse İskele Meydanı’na kadar uzadığı görüldü.

Atakan Alkış

 

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech