Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görme Engelliler İlyada’yı Okuyacak

Troya Antik Kenti’nin UNESCO

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilmesinin 20. yılında ilan edilen Troia Yılı sebebiyle düzenlenen etkinliklerden biri olan Görme Engelliler Homeros Okuması 14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıldönümü ve Avrupa’da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018, ‘Troya Yılı’ ilan edildi. 2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmaya devam ediyor.

14 – 15 Ağustos tarihlerinde, 20’yi aşkın ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 250 görme engelli, İlyada Destanı’ndan bölümler okumak için Troya Antik Kenti’nde buluşacak.
Dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce görme engellinin 14 – 15 Ağustos tarihlerinde Troya Antik Kenti’nde buluşacağı 1.Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, GMKA, MÜSİAD, TÜRGED, GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş, İÇDAŞ destekleriyle gerçekleştirilecek. 14 Ağustos’ta Homeros Okumaları programın ardından 15 Ağustos’ta düzenlenecek panel gerçekleşecek.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech