Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkler ilk defa baraj ateşi yaptı

Tarihi Alan Başkanlığı, “Tarihte

Tarihi Alan Başkanlığı, “Tarihte Bugün” notuyla geçmişin izlerini paylaşmaya devam ediyor. Anafartalar Zaferi’nin yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde 7 Ağustos için yapılan paylaşımda  Binbaşı Ahmet Süreyya Bey’in 42. Alay Cephesi’nde yaşananları anlattığı cümleler yer aldı.

Anafartalar Zaferi’nin 103. yıl dönümü yaklaşırken Alan Başkanlığı tarafından etkinlik takvimi de yayınlandı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlarla tarihteki önemli günler hatırlatmaya da devam ediyor. Yıl dönümü vesilesi ile daha çok dikkat çeken “Tarihte Bugün” paylaşımlarında 7 Ağustos; Binbaşı Ahmet Süreyya Bey’in 42. Alay Cephesi’nde yaşananları aktardığı sözleri ile anlatıldı. Süreyya Bey, 7 Ağustos’u şöyle anlattı: “… 6. Bölük Kumandanı yanındaki efradıyla düşmanın 1. siperlerine girerek birisi zabit olmak üzere düşmandan üç yüzü aşın maktül bıraktırmış, silah, zabit şabkası iğtinam eylemiş, 5. bölük Kumandan Vekili Mülazım-ı Evvel (Üsteğmen) İbrahim Efendi düşmanın 2. siperine kadar dahile muvaffak olarak ikisi zabit olmak üzere bir çocuğunu tepelemiştir. Bu esnada düşman; ‘Kumandanınıza söyleyiniz teslim olacağız.’ demiş. Bizim asker de; ‘Teslim olacaklar tüfenk dipçiklerini havaya kaldırsınlar’ diye cevap vermişse de düşman tekrar ateşe başladığından efradı iğfale çalıştıklarını anlamışlar, bizimkiler de şiddetli ateşle mukabele etmişlerdir.

Aynı gün General Bailloud Paris’e, Fransız Savaş Başkanlığı’na gönderdiği raporunda şöyle yazdı: ‘… Fransız sektöründe denenen dört taarruzdan biri başarılı oldu, iki taarruz Türk topçusunun güçlü ateşi nedeniyle başarısız oldu. 4. taarruz halen devam ediyor. Türkler çok güçlü direnç gösteriyorlar. Daha önceki çatışmalardan çok daha sert ve etkililer. Topçu ateşleri çok isabetli ve etkili. Türkler ilk defa baraj ateşi yaptı.'”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech