Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Binlerce ton su boşa gitti!

Geçtiğimiz günlerde yapılan sondaj çalışması sırasında patlayan su borusundan dolayı birçok bölgenin susuz kalması ile ilgili Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 18 saat aralıksız bir çalışma ile tamir edilen su borusu için Başkan Gökhan, “Belediye’den habersiz yapılan sondaj çalışmasında su borusu patlamış ve mağduriyet yaşanmıştır. İşçilerimiz 18 saat aralıksız çalışarak boruyu onarmışlardır. Kim ne derse desin Çanakkale Belediyesi personelinin arkasındayız” vurgusunda bulundu.

Hafta sonu Çanakkale Merkez’e bağlı Sarıcaeli köyü mevkiinde İl Özel İdare tarafından sondaj çalışması yürütüldü. Yürütülen çalışma sırasında, sondaj Sarıcaeli deposuna giden içme suyu ana isale hattına denk geldi ve boru patladı. Patlayan borudan dakikalar içinde tonlarca içme suyu boşa aktı. Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Cumartesi gece başlayan çalışmalarını aralıksız Pazar günü öğlen 14 – 15.00’e kadar sürdürdüler. Sonunda 18 saat kesintisiz çalışmanın ardından boru onarıldı ve Çanakkale halkı suyuna kavuştu.

“18 SAAT ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİ”

Dün Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi ve personele teşekkürlerini iletti. Basına açıklamalarda bulunan Gökhan konu ile ilgili, “Su ve Kanalizasyon Belediyenin en önemli birimlerindendir. Ötelenemez ve ertelenemez bir iştir. Cumartesi gece saatlerinde başlayıp, Pazar günü öğlen 2-3’e kadar süren patlak çalışmasına ben de katıldım ve orada tespitlerde bulundum. Maalesef akşam 9’dan ertesi gün öğlen 3’e kadar 18 saatlik bir çalışma gerçekleşti.

“BİZDEN HABERSİZ SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

Hiçbir şekilde bizim hatamız olmayan ana su borumuzun, çelik borumuzun delinmesinden bahsediyoruz. Orada bizden habersiz ve izinsiz sondaj çalışması yapılıyor. Sarıcaeli Köyü’nün suyu için yeni bir kuyu açılması amacı ile Özel İdareden birileri sondajcıya yer gösteriyor. Sondajcı da burada su borusu var mıdır yok mudur bakmadan delmeye başlıyor. Tam da bizim borunun üstüne kocaman bir delik açıyor. ‘Burada su arıyorduk, deldik, bulduk’ diyorlar. Tabi ki de bulacaksınız. Bizim boruyu deliyorsunuz, tabi su çıkacak.

“BEN HER ZAMAN ÇALIŞANLARIMIN YANINDAYIM”

Kim ne derse desin, ben her zaman çalışanlarımın yanındayım. Bu emeğiniz ödenemez. Gerçek anlamda ciddi bir çalışma yapıyorsunuz. Fedakarca çalışıyorsunuz. Hiç kimse kaytarmıyor ve herkes koşa koşa geliyor. Orada da gördük, herkes canla başla çalışıyor. Kamyoncusundan kayakçısına herkes bu konuda elinden geleni yaptı.

“MAALESEF BİR MİLLETVEKİLİ DEDİKODU YAPIYOR”

Bunu fırsat bilip dedikodu yapıyorlar. Maalesef bunu bir de milletvekili yapıyor. Bilmeden kötülemeye çalışıyor. Hadi beni eleştiriyorsun eyvallah, ama en azından işçilerin emeğine saygılı ol. Bunu kabul etmem mümkün değildir. Sonuna kadar işçi arkadaşlarımın yanındayım.

“BİNLERCE TON ARITILMIŞ SU GİTTİ”

Beni kötüleyebilirsin, yetersiz bulabilirsin ama emekçi arkadaşlarımı yetersiz bulamazsınız. Sen esas kazılması için orayı gösteren kendi elemanlarına bak. Sondajcıya orayı işaret eden, burada su var diyen kendi elemanlarına bak. Esas onlar yeteneksiz, beceriksiz. Bizim borumuzu deldirdiniz. Ama bunun hasarını karşılayacaklar. Boruyu ödeyecekler, emeği ödeyecekler ve suyu ödeyecekler. Binlerce ton arıtılmış su gitti. Bu affedilebilir bir hata değildir.

“EMEKLERİNİZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu durumu kasıtlı olarak çarpıtanlara, özellikle de emek üzerinden çarpıtanlara sizlerin hakkını helal etmiyorum. Çok yoğun bir emek sarf ediyorsunuz ve bu nedenle aldığınız para helaldir. Biz de emeğinizin karşılığında ağzımız tatlansın diye baklava getirdik. Tüm çabalarınız ve emeğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Başkan Gökhan, daha sonra personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech