Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram Yaklaşıyor, Kurbanlık Aranıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurum-kuruluşlar, hayvancılık işi ile uğraşanlar, süpermarketler ilanlarını asmaya başladı. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz Çanakkale’deki fiyatları değerlendirdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların birçoğu tatil hayali kurarken diğer yandan kurban telaşı ile uğraşıyor. Ekonomik güçlükler, hesaplı kurbanlık arayışını doğuruyor.
Hayvancılıkla uğraşan köylü her yere afişini asarken artık büyük marketlerle de mücadele ediyor. Süpermarketler vatandaşa, hiç uğraşmadan kurban kesmeyi vaat ederken diğer yandan çiftçiyi zorluyor.
Öte yandan kurum ve kuruluşlar broşür, çeşitli ilan ve duyurularla kurban kampanyalarını vatandaşa duyurmaya başladı.

KÜÇÜKBAŞTA FİYATLAR 1000-2500 ARASINDA

Kurbanlık fiyatları ise ortalama devam ediyor. Piyasa geneline uygun olarak Çanakkale’de de bin liranın altında kurbanlık bulmak zor. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, bu yılki fiyatlar ve Çanakkale kurbanlık piyasası hakkında; “Kurban fiyatlarında çok değişiklik yok. Girdi maliyetleri malum, kurbanlığa özel bakılıyor. Üreticimiz de buna göre ne kadar isterse yeridir. 1000-2500 arasında değişen fiyatlar var bu yıl. Bu küçükbaşlar için geçerli. Bu fiyatların altına düşmesi de şimdilik beklenmiyor. Kasaba verilen etlerde kg fiyatı 30 TL olarak belirleniyor. 10-15 TL de kurbanlık hayvanlarda olacaktır. Çanakkale’de satış da var alan ve satan da şu anda memnun. 1 hafta sonra daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı.
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech