Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süt Fiyatı Gideri Karşılamıyor

Ulusal Süt Konseyi’nin toplantısı

Ulusal Süt Konseyi’nin toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bakanlık yetkilileri, sanayici ve üretici temsilcileri ile yapılan toplantıda üreticinin eline geçecek çiğ süt referans fiyatı 01 Ağustos – 31 Aralık 2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere soğutma ve nakliye bedelleri hariç 1.70 olarak belirlendi. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz; yem fiyatlarının yüksek olduğunu ve tabanın süt fiyatının 2 TL olmasını istediğini belirtti.

Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantı ile  yeni süt fiyatını açıkladı.  Yapılan toplantı sonucunda üreticinin eline geçecek çiğ süt referans fiyatı 01 Ağustos – 31 Aralık 2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere soğutma ve nakliye bedelleri hariç 1.70 olarak belirlendi. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz; konuyla ilgili açıklamasında; “2018’in başlarında sütün fiyatı 1.53 olarak belirlenmişti. 9 kuruşu kooperatif hizmet karşılığı için ödeniyordu. Bu dönem sütün fiyatında yine bir talep oluştu. Tabanımız 2 TL olmasını istedi. ” ifadelerini kullandı.

Dünya Piyasasında Yem Ucuzladı, Türkiye’deki Yemler Pahalı

Yemlerdeki fiyat artışı ile maliyetin üreticiyi zorladığını ifade eden Özkurnaz; “Yem fiyatları aşırı yüksek. Soya yemin ham maddesidir. Tonu 400 dolar iken 630 dolar olması yemde sıkıntı yaratmıştı. Bu fiyat dünya piyasasında şu an geriledi ancak Türkiye’de fiyatlar sabitlenerek yüksekten devam ediyor. Dünya piyasasında düşse de Türkiye’deki yemciler fiyatı geri çekmiyor. Sütün fiyatlarının giderleri karşılaması mümkün değil.” dedi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech