Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araç Sayısı Arttıkça Trafik Düğümlendi

Çanakkale’de araç sayısı her

Çanakkale’de araç sayısı her geçen ay artmaya devam ederken, kentin bu kadar aracı kaldırmadığı aşikar hale geldi. Otopark sorunu kendisini giderek hissettirirken, TÜİK’in araç sayısı istatistiği karamsar bir tablo çizdi…

 TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nün istatistiğine göre Çanakkale’de araç sayısı 226 bin 974 olarak açıklanırken araç sayısındaki artış ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 oldu. Otopark sayısı artmazken, araç sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor…

“Çanakkale Araç Sayısında Türkiye 24.sü”

Çanakkale’de mevcut otopark sayısı araç sayısının 10 da 1 olurken Merkez’de araç yoğunluğu her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nün son açıkladığı motorlu taşıt sayısı karamsar bir tabloya neden oldu. Çanakkale’deki motorlu kara taşıtı sayısı 226 bin 974 olarak belirlendi. Çanakkale Türkiye genelinde kara taşıt sayısı sıralamasında 24.cü sırada yer aldı.

“Her Yıl Araç Sayısı Yüzde 5 Arttı”

Haziran ayı sonu itibariyle Çanakkele’de trafiğe kayıtlı araç sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında artış gösterirken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 artış gösterdi. Çanakkale’de her yıl araç sayısındaki artış yüzde 5 oranında artmaya devam ediyor!

Kentteki dar sokaklar ve ana caddeler mevcut taşıt sayını kaldıramaz hale gelirken otopark sorunundan dolayı yol kenarlarına park eden araçlarda kentte içinden çıkılamaz görüntülere sahne oluyor.

“Çanakkale Motosiklet Sayısı Olarak Türkiye 16.sı”

İstatistiklere göre Çanakkale motosiklet sayısı bakımından Türkiye’de 16.cı oldu. Kentte 57 949 motosiklet bulunurken bu sayı vatandaşlarca normal karşılandı. Nüfusa göre neredeyse her iki kişiden birinin motosikleti bulunan Çanakkale’de ulaşımda büyük kolaylık sağlayan iki tekerlekli taşıtların sayısında artış her geçen gün devam ediyor.

Kentte iskelenin şehrin içinde kalması, her hafta sonu oluşan uzun kuyruklar ve kent içerisindeki dar alanlarda meydana gelen trafikler Çanakkale trafiğini giderek dar alanda paslaşmaya benzetti. Kentliler trafik sorununun çözümü noktasında kesin adımlar atılmadığından otopark sorununun ve trafiğin çözülemediğini belirttiler.

“Yeni Trafik Düzenlemeleri İçin Vatandaş Gün Sayıyor”

Çanakkale Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz ay görüşülen tek yön trafik uygulamasının kent içindeki trafiği rahatlatacağı konuşulurken uygulamanın bir an önce hizmete geçmesi için vatandaşlar gün sayar oldu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech