Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplantıdan “çevre duyarı” kararı çıktı

Çanakkale Ticaret Borsası ve

Çanakkale Ticaret Borsası ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde “Zeytinyağı Tesislerinde Oluşan Atıksuların Yönetiminde Uyulması Gereken Teknik Hususlar “ konusunda toplantı geçtiğimiz Perşembe günü saat.14.00’de Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda çevreye duyarlı yapı içerisinde ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Zeytinyağı Tesislerinde Oluşan Atıksuların Yönetiminde Uyulması Gereken Teknik Hususlar  konusunda yayınlanan 2015/10 sayılı Genelge kapsamında;  Bakanlığın bugüne kadar yapmış olduğu Çanakkale dahilinde bulunan zeytinyağı işletmeleri ve prina tesislerinin bilgilendirmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ramazan Eren, Çanakkale Ticaret Borsası Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Komitesi Başkanı Ferhan Savran, Borsa Meclis Üyeleri Sinan Erdoğan ve Cengiz Yanmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanları ve sektör ile ilgili borsa üyeleri katılım sağladı.

Savran: Tebliğlere uymaya çaba gösteriyoruz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Komitesi Başkanı Ferhan Savran; Ticaret Borsası adına bilgilendirme toplantısına katılan haziruna ve sektör kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Savran konuşmasında; “Zeytinyağı sektörü bizim için hakikaten çok önemli. Bunun önemine istinaden bugünde konumuz atıksularla ilgili. Sayın Çevre İl Müdürümüz bizlerle bir toplantı yapmak istedi. Bizde elbette ki İl Müdürümüz ile bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bizler zeytinyağı sektöründeki firmalar olarak mümkün olduğunca tebliğlere uymaya çaba gösteriyoruz tabi birtakım değişiklikler her sene önümüze geliyor. Tabi bunlarla ilgili değişikliklere uymamız gerektiğini biliyoruz. Bizde ona göre burada kararlarımızı tartışıcağız” dedi.

Bolat: Görevlerimizi teyit ederek konuşacağız

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat; toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Müdür Bolat konuşmasında;“Bildiğiniz üzere global dünyada ekonomik çark sanki uluslararası savaşlar gibi sürekli değişim göstermekte, değişik frekanslarda değişen indeks rakamları elde etmekteyiz. İnsan sağlığı açısından en önemli yiyecek olarak kabul ettiğimiz zeytin ve zeytinyağı bu üretim prosesinde de oldukça rahatsız edici çevreye zarar verici bir unsular içermekte.

Şimdi biz burada sektörün önde gelenleri olarak ve İl Müdürlüğü olarak bir aile meclisi olarak düşünüyoruz. Biz bu tür faaliyetleri aile ortamı içerisinde karşılıklı ödevlerimizi karşılıklı görevlerimizi teyit ederek konuşacağız” dedi.

Karadağ: Zeytinyağı üretiminde de ülkemizde ilk 5-6 sıradayız

Katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ ise

konuşmasında; “Zeytine baktığımız zamanda yaklaşık 325 bin dekarlık bir alanda bir zeytin üretimi yapıyoruz. Buna mükamil 2017 yılında yaklaşık olarak 36 bin ton bir yağ üretimimiz olmuş ciddi bir rakam. Zeytinyağı üretiminde de ülkemizde ilk 5-6 sıradayız. Buda bizi gerçekten mutlu ediyor. Bunun yanında zeytinyağını üretirken çevreye duyarlı olmak, kaliteli üretmek pazarının da buna göre bulmak aramak bu bizim için daha önemli” dedi.

Daha sonra Çevre ve şehircilik il Müdürlüğü mühendisi Funda Yalın tarafından Zeytinyağı Tesislerinde Oluşan Atıksuların Yönetiminde Uyulması Gereken Teknik Hususlar  konusunda yayınlanan 2015/10 sayılı Genelge ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından Borsa sektör kurulu üyeleri ile karşılıklı soru cevap şeklinde görüşüldü. Karasu ile ilgili çözüm konusunda çevre ve şehircilik il müdürlüğü ve sektör oyuncuları olarak hep birlikte çevreye duyarlı yapı içerisinde ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech