Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK yazılı medya verileri ilk kez TÜİK bülteninde

Basın İlan Kurumu (BİK)

Basın İlan Kurumu (BİK) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında üç yıldır süren görüşmeler sonunda, resmi ilan ve reklam yayınlayan süreli yayınlara ilişkin BİK tarafından hazırlanan ve iki bine yakın süreli yayını kapsayan istatistiki veriler TÜİK Yazılı Medya İstatistikleri Haber Bülteninde ilk kez yer aldı.

Türkiye’de resmi ilan ve reklam yayınlayan süreli yayınlara ilişkin en geniş ve güvenilir bilgi envanterini elinde bulunduran BİK, bu verileri ortak bir havuzda toplayarak resmi ilan portalı www.ilan.gov.tr aracılığıyla başta akademi dünyası olmak üzere kamuoyunun kullanımına sundu.

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kurumumuz, son yıllarda hem dijital medyanın yükselişi karşısında yazılı basın sektörünü yeniden konumlandırmaya çalışıyor hem de bu dijital teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanmak maksadıyla çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. Açıkçası yazılı basın sektörünün, özellikle yerel basın yönüyle değerlendirildiğinde ayakta kalmasının en önemli nedenlerinden biri olarak resmi ilan ve reklamları gösterebiliriz. Biz de Kurum olarak 57 yıldır bu pastanın objektif ölçütlerle dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Önceden belirlenmiş yazılı kurallar çerçevesinde sistem çarkının sağlıklı bir şekilde çalışmasının da bir anlamda garantörü konumundayız. Bu açıdan bakıldığında takdir edersiniz ki elimizde sektöre dair önemli bir bilgi ve birikim var. Bunları ülkenin, kamuoyunun bilgisine en kolay yoldan sunmanın yolu olarak www.ilan.gov.tr’yi gördük. Hâlihazırda resmi ilanların internet sitesi olan bu yapı, aynı zamanda bu alana dair verilerin toplu bir havuzu ve en güncel verilerin sunulduğu mecra oldu. Bir diğer çalışmamız ise, bu verilerin aynı zamanda istatistik biliminin de öngördüğü şekilde tasnif etmekti. TÜİK ile birlikte yürüttüğümüz çalışma şimdi önemli bir aşamaya geldi. Bu işbirliğinin devam ettirilmesinden yana olduğumuzu ve böylece çok daha güzel ve özel çalışmaları birlikte gerçekleştiririz diye umut ediyorum. Bu vesile ile beni son derece heyecanlandıran bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech